Masahiro Masahiro MS-8 Yanagiba 240 mm sushi, sashimi nůž
Popis
Masahiro Yanagiba s délkou čepele 240 mm je nůž, jehož dlouhá a štíhlá čepel se používá při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni se Yanagiba nejčastěji používá k přípravě sushi nebo sashimi. Charakteristický pro tradiční japonské nože, je jednostranně broušený, což umožňuje přesné, plně kontrolované krájení produktů, které se snadno oddělují od nože, odhalující krásný a lesklý povrch řezu – zásadní a ceněný detail japonské kuchyně. Yanagi v japonštině znamená vrba a název nože pravděpodobně odkazuje na dlouhé a poddajné větve tohoto stromu.
Nejdůležitější vlastnosti Yanagiba jsou:
- délka – dlouhá čepel se používá k řezání pouze jedné strany („směrem k vám“), aby se zabránilo klikatým stopám po řezání a zůstal dokonalý průřez,
- tloušťka – má velmi tenké ostří, které umožňuje řezání malou silou, aby nedošlo k rozdrcení, zlomení nebo roztržení řezaných výrobků,
- tvrdost a odolnost – nože jsou vyrobeny z velmi tvrdé a odolné oceli umožňující dokonalé broušení,
- konstrukce nože má usnadnit oddělení řezaných plátků od roviny nože.
Nože této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové nerezové oceli zvané MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC . Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň extrémní ostrosti.
Rukojeť je vyrobena s japonským smyslem pro detail, vyrobena ze světlého magnóliového dřeva vyztuženého plastovým kroužkem.
Pozornost! Nože ze série MS-8 jsou dodávány se dvěma různými logy (nápisy v japonské nebo latinské abecedě).
- Typ oceli: MBS-26
- HRC: 58–59
- Materiál rukojeti: magnóliové dřevo
- Způsob ostření: jednostranný
- Rozměry:
- Celková délka (A): 375 mm
- Délka čepele (B): 235 mm
- Šířka ©: 35 mm
- Tloušťka (D): 2,5 mm
- Hmotnost: 105 g
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
- Výrobce: Masahiro
- Rukojeť: dřevěná
- Styl: Japonský
- Typ nože: sushi, sashimi
- Délka čepele: 20–24 cm
- STAV : NOVÉ
Masahiro Co. Ltd je společnost, která je ve vlastnictví japonské rodiny Hattori od jejího založení v roce 1932. Společnost sídlí v srdci Země vycházejícího slunce – v prefektuře Gifu, ve městě Seki. Toto místo je po staletí známé výrobou vynikajících mečů a nožů. Samotná značka Masahiro je synonymem pro produkty nejvyšší kvality – její zakladatelé vždy dbali na to, aby používali jen ty nejlepší materiály, zformované do nástrojů s nejergonomičtějšími tvary.