10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 24806700

Masahiro Japonský nůž Masahiro MSC Nakiri 160 mm [11054]

Masahiro Japonský nůž Masahiro MSC Nakiri 160 mm [11054]

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Nůž Masahiro MSC Nakiri 160mm [11054] MSC Nakiri 160 mm je víceúčelový nástroj, který lze použít k sekání, krájení a krájení na kostičky nebo k jemnému sekání čerstvých produktů. Nůž má tvar úzkého sekáčku, také připomíná tradiční japonský nůž Usuba , ale na rozdíl od jednostranného nože Usub Celý popis
1 854 Kč
1 854 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

2.1.2025 na výdejním místě
2.1.2025 - 3.1.2025 na vaší adrese

Popis

Nůž Masahiro MSC Nakiri 160mm [11054]

MSC Nakiri 160 mm je víceúčelový nástroj, který lze použít k sekání, krájení a krájení na kostičky nebo k jemnému sekání čerstvých produktů. Nůž má tvar úzkého sekáčku, také připomíná tradiční japonský nůž Usuba , ale na rozdíl od jednostranného nože Usuba je nůž Nakiri oboustranně broušený. Velmi jemná řezná hrana prochází krájenými produkty bez sebemenšího odporu. Samotná váha nože, ač malá, stačí na to, aby se do hloubky zařízly rajčata, cibule a další zelenina nebo ovoce. Velká plocha čepele se také často používá k přenášení nasekaných produktů z prkénka přímo na pánev, hrnec nebo jinou nádobu.

 

Nože Masahiro MSC jsou určeny pro domácí uživatele. Specializovaných nožů různých tvarů zde mnoho nenajdeme. Místo toho najdeme potřebné a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, santoku nůž a malý univerzální nůž. V nabídce je i tradiční japonský nůž na krájení zeleniny – nakiri.

 

Ocel MBS-26 , která byla použita při výrobě nožů této řady, je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a také molybdenu, manganu a vanadu. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciální tepelné úpravě. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, ultranízkoteplotního chlazení a popouštění na tvrdost 58–59 HRC zná pouze majitel firmy – rodina Hattori . Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro , uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv nerezová ocel, nereaguje při kontaktu s kyselými produkty změnou barvy ani vůně. Udržet nože z této slitiny v dokonalém lesklém stavu není problém. Postačí běžné mytí ve vlažné vodě s přídavkem mycího prostředku. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.

Rukojeť ze dřeva pakkawood byla dokonale profilována a opracována, takže držený nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce se stává snadnou a velmi příjemnou.

 

  • Typ oceli: MBS-26
  • HRC: 58–59
  • Materiál rukojeti: dřevo pakkawood
  • Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20
  • Rozměry:
  • Celková délka (A): 282 mm
  • Délka čepele (B): 162 mm
  • Šířka ©: 48 mm
  • Tloušťka (D): 1,8 mm
  • Hmotnost: 128 g

 

Užitečné informace:

  • Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
  • Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
  • Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
  • K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
  • Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
  • Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
  • Po umytí nůž otřete do sucha.

 

  • Výrobce: Masahiro
  • Rukojeť: dřevěná
  • Styl: Japonský
  • Typ nože: na krájení zeleniny
  • Délka čepele: 16–19 cm
  • STAV : NOVÉ
VÝBĚR nožů JE OBROVSKÝ. PROČ SI KOUPIT JAPONSKOU ZNAČKU MASAHIRO?

Masahiro Co. Ltd je společnost, která je ve vlastnictví japonské rodiny Hattori od jejího založení v roce 1932. Společnost sídlí v srdci Země vycházejícího slunce – v prefektuře Gifu, ve městě Seki. Toto místo je po staletí známé výrobou vynikajících mečů a nožů. Samotná značka Masahiro je synonymem pro produkty nejvyšší kvality – její zakladatelé vždy dbali na to, aby používali jen ty nejlepší materiály, zformované do nástrojů s nejergonomičtějšími tvary.