Masahiro Japonský hnědý nůž Masahiro Sankei Paring 90 mm
Popis
Masahiro Sankei Paring 90 mm je nůž určený pro loupání a zpracování drobných produktů jako je ovoce a zelenina. Špičatá špička umožňuje snadné manévrování a malá velikost umožňuje pohodlné loupání v ruce nebo řezání malých produktů na desce. Jeho všestranné použití z něj činí nepostradatelný prvek kuchyňského vybavení.
Ocel MBS-26 , která byla použita při výrobě nožů této řady, je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a také molybdenu, manganu a vanadu. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciální tepelné úpravě. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, ultranízkoteplotního chlazení a popouštění na tvrdost 58–59 HRC zná pouze majitel firmy – rodina Hattori . Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro , uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv nerezová ocel, nereaguje při kontaktu s kyselými produkty změnou barvy ani vůně. Udržet nože z této slitiny v dokonalém lesklém stavu není problém. Postačí běžné mytí ve vlažné vodě s přídavkem mycího prostředku. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.
Jednoduchý a funkční tvar rukojeti ze dřeva pakkawood dodává noži jedinečný charakter. Dokonale leštěná rukojeť se dvěma na dotek neznatelnými nýty umožňuje velmi pohodlnou práci s tímto nářadím i po dlouhou dobu.
Série Sankei je určena především kuchařským amatérům, ale bez problémů si poradí i s náročnými podmínkami restauračních kuchyní. Skupinu tvoří šest základních nožů, jako jsou: kuchařský nůž, santoku, odřezávací nůž, menší univerzální nůž (čepel dlouhá 15 cm) a nůž na krájení a krájení chleba. Kompaktní rozměry, velmi dobré vyvážení a nízká hmotnost jsou charakteristickými znaky této řady. Z bezpečnostních důvodů mají všechny modely (kromě nože na chleba) zabroušený roh (bradka nože – ostří), který zabraňuje náhodnému pořezání. Stejně jako všechny produkty Masahiro byly i nože Sankei vyrobeny s náležitou péčí a vášní pro dokonalé dokončení i těch nejmenších detailů.
- Typ oceli: MBS-26
- HRC: 58–59
- Materiál rukojeti: dřevo pakkawood
- Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20
- Rozměry:
- Celková délka (A): 201 mm
- Délka čepele (B): 95 mm
- Šířka ©: 26 mm
- Tloušťka (D): 1,6 mm
- Hmotnost: 50 g
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
- Výrobce: Masahiro
- Rukojeť: dřevěná
- Styl: Western
- Typ nože: peeling
- Délka čepele: 5–11 cm
Masahiro Co. Ltd je společnost, která je ve vlastnictví japonské rodiny Hattori od jejího založení v roce 1932. Společnost sídlí v srdci Země vycházejícího slunce – v prefektuře Gifu, ve městě Seki. Toto místo je po staletí známé výrobou vynikajících mečů a nožů. Samotná značka Masahiro je synonymem pro produkty nejvyšší kvality – její zakladatelé vždy dbali na to, aby používali jen ty nejlepší materiály, zformované do nástrojů s nejergonomičtějšími tvary.