Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Autor
Vydavatel
Knižní série
Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.
Nejprodávanější
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Nejucelenější herbářové dílo v historii českých zemí, které vyšlo celkem v sedmi základních dílech, doplněné barevnými ilustracemi Magdaleny Martínkové. První část obsahuje byliny zařazené pod písmeny A až D.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Autor by rád oslovil dospívající děti, které si už osvojily alespoň základy vaření, zaujalo je a rády by se o něm dověděly něco více, než nabízejí běžné kuchařky, které pro ně bývají příliš složité, sterilní a možná i nudné.
můžete mít 4.12. - 6.12.
Tato unikátní kuchařka představuje 52 význačných českých lékařů prostřednictvím jejich esejů o jídle a vztahu k němu. Dotyční zde prozrazují své oblíbené recepty, které jsou doprovázeny i lákavými fotografiemi doporučených pokrmů.
můžete mít 4.12. - 6.12.
Trápí Vás nadýmání, průjem nebo zácpa s bolesti břicha? Diagnostikoval Vám lékař syndrom dráždivého tračníku nebo funkční trávicí obtíže? Možná jsou za vše zodpovědné bakterie ve Vašem střevě.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Vegetariánské orgie obsahují originální recepty vytvořené prestižním šéfkuchařem Zdeňkem Střížkem, který je proslulý svým neotřelým přístupem k vaření a svou kreativitou. Jídla jsou doprovázena nápoji, které se zaměřují na povzbuzení smyslů a mozku.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Pokračování úspěšného titulu Lidi, to je ale bašta! nabízí desítky receptů (nejen) určené těm, kdo mají rádi dobrá jídla.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Oslaďte si život s dobrotami nejoblíbenějšího účastníka show Peče celá země Jenda je pohodový sympaťák a přesně taková je i jeho kuchařka – srozumitelná a sympatická.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Zájezdní hostinec vždy býval symbolem cesty, zastavení a pokračování. Autor Martin Jiskra procestoval život s vařečkou v ruce, aby se nakonec zastavil a začal budovat vlastní podnik.
můžete mít 2.12. - 3.12.
To nejlepší, co jsem se za pět let naučila v Herbáři a co lze snadno aplikovat i do dnešního hektického života.
můžete mít 3.12. - 5.12.
Kuchařská kniha s obsáhlou teoretickou částí RAW pro zdraví a krásu je odpovědí na stále rostoucí trend syrové, nebo také živé či raw stravy.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Sladké hříchy – svérázný průvodce světem sladkostí, nabízí širokou paletu receptů a technik ze všech koutů světa.
můžete mít 3.12. - 5.12.
Sotva se najde člověk, který by si nechtěl osladit život. Někdo často, někdo málokdy, ale zcela určitě tehdy, když se namane vhodná příležitost.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Vaříme s celebritami
Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.
V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.
Vegetariánství, veganství a diety
Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.
V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.
Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.
A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.
Exotická kuchyně
Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.