10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Molinová Alena: Sušíme doma Vybíralová Helena: Helenčino pečení - Vánoční kouzlení
Molinová Alena: Sušíme doma

Originální recepty pro domácí sušičky potravin Mysleli jste, že v sušičce vykouzlíte jen pár křížal a nasušíte houby? Nechte se touhle knížkou přesvědčit o opaku a vklouzněte do světa domácího sušení, který vám otevírá netušené možnosti.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Kučerovská Julie: Kuchařka pro teenagery Vybíralová Helena: Helenčino pečení - Vánoční kouzlení
Kučerovská Julie: Kuchařka pro teenagery

Tato kniha může být báječným dárkem ke Dni dětí, za vysvědčení či k Vánocům.

Kuchařka pro teenagery je výzvou šestnáctileté Julie jejím vrstevníkům – i když třeba jídlo vypadá složitě, jeho příprava může být úplně jednoduchá a zvládne ji každý.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Vybíralová Helena: Helenčino pečení - Vánoční kouzlení Vybíralová Helena: Helenčino pečení - Vánoční kouzlení
Vybíralová Helena: Helenčino pečení - Vánoční kouzlení

Nová kniha známé cukrářky Heleny Vybíralové sází opět na kvalitu. Naučili jsme se oceňovat to nejlepší a vše, co se vyznačuje vyšší hodnotou. Přesně taková je nová kuchařka se 106 recepty VÁNOČNÍ KOUZLENÍ.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Kraus Vilém, Foffová Zuzana, Vurm Bohumi: Nová encyklopedie českého a moravského vína 2. díl Kraus Vilém, Foffová Zuzana, Vurm Bohumi: Nová encyklopedie českého a moravského vína 2. díl
Kraus Vilém, Foffová Zuzana, Vurm Bohumi: Nová encyklopedie českého a moravského vína 2. díl

Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Kapitoly zahrnují širokou škálu témat.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Burianová Petra: Petra Burianová: Cesta z těsta - České pečení pro celý ro Kraus Vilém, Foffová Zuzana, Vurm Bohumi: Nová encyklopedie českého a moravského vína 2. díl
Burianová Petra: Petra Burianová: Cesta z těsta - České pečení pro celý ro

Chutně, česky, tradičně. Kuchařka sezónních receptů od vítězky populární pekařské soutěže. České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Kraus Vilém, Foffová Zuzana, Vurm Bohumi: Nová encyklopedie českého a moravského vína 1.díl Kraus Vilém, Foffová Zuzana, Vurm Bohumi: Nová encyklopedie českého a moravského vína 2. díl
Kraus Vilém, Foffová Zuzana, Vurm Bohumi: Nová encyklopedie českého a moravského vína 1.díl

Nové celobarevné vydání jedinečné publikace, která byla poprvé vydána v roce 1997 jako vůbec první souhrnná publikace o vinohradnictví a vinařství České republiky. Nová encyklopedie přináší úplně nové poznatky doplněné množstvím fotografií a kreseb.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Havlová Vladimíra, Wohl Petr,: Kuchařka při onemocnění žlučníku Málková Iva, Dostálová Jana: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí
Havlová Vladimíra, Wohl Petr,: Kuchařka při onemocnění žlučníku

Lékař a nutriční sestra radí, co při onemocnění žlučníku a žlučových cest Autoři, nutriční sestra a lékař, jsou oba ze špičkového pracoviště v IKEMu.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Málková Iva, Dostálová Jana: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí Málková Iva, Dostálová Jana: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí
Málková Iva, Dostálová Jana: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí

Jak nakoupit, uvařit a sníst přiměřenou porci

Pokračování edice Hubneme s rozumem a bestselleru Hubneme s rozumem tvořivě tentokrát obsahuje komplexní návod k aktivní tvorbě jídelníčku.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Štěpnička Miloš: Vaříme ryby v Norsku s Milošem Štěpničkou Málková Iva, Dostálová Jana: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí
Štěpnička Miloš: Vaříme ryby v Norsku s Milošem Štěpničkou

Praktická publikace nejen pro milovníky rybolovu v Norsku od našeho předního odborníka Miloše Štěpničky.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Elefteriadu Martha: Řecká kuchyně Klásová Valijah: Život s chutí kari – Kari s chutí života
Elefteriadu Martha: Řecká kuchyně

Třetí vydání úspěšné knihy Marthy Elefteriadu nás přenese do stínu olivovníků, kde v dáli šumí moře a my si můžeme vychutnat dary středomořské kuchyně, s orosenou sklenkou vína či skleničkou Metaxy.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Nývltová Kamila: Na plech s Kamilou Klásová Valijah: Život s chutí kari – Kari s chutí života
Nývltová Kamila: Na plech s Kamilou

Miluju, když můžu rozdávat sladkým radost druhým. Říká se, že sladké obaluje nervy a hází člověka do pohody, protože „sladké není jenom cukroví, sladké je i úsměv a mámení“.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně