10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Charvátová Barbora: Loudavé vaření - Recepty pro pomalý hrnec Chung Šon: Asijská kuchařka od Šona - Recepty z bister i kuchyní
Charvátová Barbora: Loudavé vaření - Recepty pro pomalý hrnec

Pomalu a lahodně! Sbírka receptů od populární food blogerky. Pomalý hrnec se stal miláčkem českých domovů – šetří čas, peníze i energii a pokrmy, které v něm zpracujete, neztratí nic ze své nutriční hodnoty.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Chung Šon: Asijská kuchařka od Šona - Recepty z bister i kuchyní Chung Šon: Asijská kuchařka od Šona - Recepty z bister i kuchyní
Chung Šon: Asijská kuchařka od Šona - Recepty z bister i kuchyní

Ta nejlepší jídla z asijských restaurací – nyní i ve vaší kuchyni! Máte rádi jídla z asijských restaurací a bister, ale ať se snažíte, jak chcete, doma nejste schopni jejich chuť napodobit? Tak se připravte na změnu!

můžete mít 27.11. - 28.11.

Vaněk Roman, Vaňková Jana: Klenoty klasické evropské kuchyně Chung Šon: Asijská kuchařka od Šona - Recepty z bister i kuchyní
Vaněk Roman, Vaňková Jana: Klenoty klasické evropské kuchyně

Z dílny autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka přichází na trh zcela přepracovaný evergreen Klenoty klasické evropské kuchyně, výběr legendárních pokrmů, které dobyly svět. Poprvé jsme „Klenoty“ vydali v roce 2013.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Levyová Beranbaumová Rose: Bible sladkého pečení Studené večeře - Inspirace na rychlá jídla po celý rok (Edice Apetit)
Levyová Beranbaumová Rose: Bible sladkého pečení

Lahodné, křupavé, vláčné, neodolatelné. Přesně takové jsou sušenky, perníčky, loupáčky nebo řezy, které najdete v této obsáhlé a výpravné kuchařce.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Studené večeře - Inspirace na rychlá jídla po celý rok (Edice Apetit) Studené večeře - Inspirace na rychlá jídla po celý rok (Edice Apetit)
Studené večeře - Inspirace na rychlá jídla po celý rok (Edice Apetit)

Kuchařka Studené večeře přináší inspiraci na dny, kdy nestíháte nebo nechcete večer vařit.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Rau Michaela: Terapie těstem - S droždím i kváskem Studené večeře - Inspirace na rychlá jídla po celý rok (Edice Apetit)
Rau Michaela: Terapie těstem - S droždím i kváskem

Nejlepší lék na hlad i chutě? Domácí pečivo! Droždí, prefermenty, žitný kvas nebo lievito madre – pšeničný kvas původem z Itálie. To vše mohou být vaši pomocníci při slaném i sladkém pečení.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Nývltová Kamila: Vánoční pečení - Od svatého Martina po masopust Nývltová Kamila: Vánoční pečení - Od svatého Martina po masopust
Nývltová Kamila: Vánoční pečení - Od svatého Martina po masopust

Ponořte se do kouzelné atmosféry zimních svátků s recepty, které vás provedou obdobím od svatého Martina přes Vánoce až po masopust.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Sladkosti bez pridaného cukru Nývltová Kamila: Vánoční pečení - Od svatého Martina po masopust
Sladkosti bez pridaného cukru

Pred šiestimi rokmi, keď môjmu manželovi diagnostikovali cukrovku, nebolo pre mňa ľahké zostaviť mu správny jedálniček.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Beskydiarová Veronika: BESKY. Vaříme nebesky Nývltová Kamila: Vánoční pečení - Od svatého Martina po masopust
Beskydiarová Veronika: BESKY. Vaříme nebesky

Nebeská kuchařka od Besky, která vás bude po čertech bavit!

Kdo máte chuť nabrat novou svěží nálož inspirace od mladé našlápnuté ženy a dozvědět se i trošku víc o ní samé, neváhejte ani minutu! Tato knížka stojí za to a bude vás po čertech bavit!

můžete mít 27.11. - 28.11.

Ivana Auingerová: Heřmanova kuchařka - levně, fajně, fofrem Stenzlová Ivana: Dej tělu šanci k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví
Ivana Auingerová: Heřmanova kuchařka - levně, fajně, fofrem

Zduř! Jsem ostravsky gastrošef Heřman Gazda. Už jsem zkušeny spisovatel, bo moja prvni kuchařka byla bezceler a pětkrat se vyprodala. Tak jsem znova sednul ku psacimu stroju a vyťukal vam dalši!

můžete mít 25.11. - 26.11.

Stenzlová Ivana: Dej tělu šanci k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví Stenzlová Ivana: Dej tělu šanci k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví
Stenzlová Ivana: Dej tělu šanci k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví

Autorka – mikrobioložka a odbornice na výživu – podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy (jak jíst pro zdravou hormonální odezvu), která je základem trvalé štíhlosti a opravdového zdraví.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně