10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Karen Duveová: Jíst slušně - Přemýšlejme o tom, co jíme Kolektiv autorů: Snadné kuře - 100 nenáročných receptů pro každodenní vaření
Karen Duveová: Jíst slušně - Přemýšlejme o tom, co jíme

Karen Duveová nám nelítostně a s nadhledem klade otázky na tělo: Kolik si toho člověk může dopřávat na úkor druhých lidí, dokonce i zvířat a rostlin? Čeho jsme ochotni se vzdát, a bez čeho se naopak v životě neobejdeme? Můžeme mít z vlastního omezení prospěch?

můžete mít 19.11. - 20.11.

Kolektiv autorů: Snadné kuře - 100 nenáročných receptů pro každodenní vaření Kolektiv autorů: Snadné kuře - 100 nenáročných receptů pro každodenní vaření
Kolektiv autorů: Snadné kuře - 100 nenáročných receptů pro každodenní vaření

Kuře ladí s mnoha přísadami, od pálivých a voňavých koření až po lahodnou smetanu. V knize z nové série kuchařek Snadné najdete recepty, jež sednou nejen vám, ale i vašim blízkým, ať už mají jakékoli chuťové preference.

můžete mít 19.11. - 20.11.

Lukáš Otys: Kuchařka stylu moderního muže Kolektiv autorů: Snadné kuře - 100 nenáročných receptů pro každodenní vaření
Lukáš Otys: Kuchařka stylu moderního muže

Chcete být opravdovým gentlemanem ve společnosti? Nepřehlédnutelným idolem všech dívek a žen? Dravcem na kariérním poli?  Zkrátka mužem, který má sebevědomí, styl a šmrnc?

můžete mít 19.11. - 20.11.

Aneta Orosiová: S Anetou a Janicou Čo na srdci, to na jazyku Aneta Orosiová: S Anetou a Janicou Čo na srdci, to na jazyku
Aneta Orosiová: S Anetou a Janicou Čo na srdci, to na jazyku

Vraví sa, že jedlo je liek, ale i to, že jedlo spája. Nás dve teda určite spojilo. Dokonca aj vyliečilo. Z vlastnej skúsenosti môžeme prezradiť, že bez dobrého a kvalitného jedla deň nie je ani náhodou kompletný.

můžete mít 19.11. - 20.11.

Yotam Ottolenghi: Simple Aneta Orosiová: S Anetou a Janicou Čo na srdci, to na jazyku
Yotam Ottolenghi: Simple

Snadné vaření na šest písmen Snadné může pro vás znamenat superrychlé jídlo – je na stole za pár minut. Popřípadě takové, na které potřebujete jen několik surovin. Někdo ocení, že část přípravy lze udělat předem a při podávání vše probíhá jednoduše.

můžete mít 19.11. - 20.11.

Klára Trnková: Tajemství cizokrajných bylin Aneta Orosiová: S Anetou a Janicou Čo na srdci, to na jazyku
Klára Trnková: Tajemství cizokrajných bylin

V naší uspěchané době, kdy na nás technika útočí ze všech stran, těší se léčivé byliny a přírodní prostředky podporující naše zdraví stále většímu zájmu.

můžete mít 19.11. - 20.11.

Norman W. Walker: Zdraví a saláty Jitka Rákosníková: Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové - Moderní domácnost beze zbytku
Norman W. Walker: Zdraví a saláty

Slavný dr. Norman Walker, průkopník zdravé a přirozené stravy, v této knize vysvětluje, co je v našem jídelníčku důležité a co škodlivé. Pojednává o různých potravinách, produktech a formách úpravy jídla.

můžete mít 19.11. - 20.11.

A. Orlovská: Vaříme podle znamení zvěrokruhu Jitka Rákosníková: Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové - Moderní domácnost beze zbytku
A. Orlovská: Vaříme podle znamení zvěrokruhu

Lidé se liší svými sklony, vkusem či postojem k životu. Odlišný způsob života je mnohdy určen hvězdami, jejich postavením na obloze ve chvíli našeho zrození. Hvězdy ovlivňují i naše chutě a my vám řekneme jak.

můžete mít 19.11. - 20.11.

Jitka Rákosníková: Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové - Moderní domácnost beze zbytku Jitka Rákosníková: Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové - Moderní domácnost beze zbytku
Jitka Rákosníková: Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové - Moderní domácnost beze zbytku

Kuchařka je průvodcem pro neplýtvání všemi základními skupinami potravin: pečivem, masem, luštěninami, rýží a obilovinami, mléčnými výrobky, bramborami a zeleninou.

můžete mít 19.11. - 20.11.

Academia Barilla: Koláče a dorty 50 snadných receptů Lenka Dubcová: Kuchařka pro dialyzované pacienty - 130 receptů
Academia Barilla: Koláče a dorty 50 snadných receptů

Kniha představuje recepty od skutečně snadných až po komplikovanější, od tradičních po nápaditějších, které kombinují například ovoce a byliny v broskvovém koláči s rozmarýnem; využívá i zeleninu v dýňovém koláči s lískovými oříšky nebo přidává ingredience.

můžete mít 19.11. - 20.11.

Lenka Dubcová: Kuchařka pro dialyzované pacienty - 130 receptů Lenka Dubcová: Kuchařka pro dialyzované pacienty - 130 receptů
Lenka Dubcová: Kuchařka pro dialyzované pacienty - 130 receptů

Čím dál vyšší počet pacientů v dialyzačním programu vedl autorku této knihy k hippokratovské úvaze o významu a přínosu vyváženého jídelníčku v terapii ledvinové nedostatečnosti.

můžete mít 19.11. - 20.11.

Zákusky bez pečení - 78 skvělých receptů Lenka Dubcová: Kuchařka pro dialyzované pacienty - 130 receptů
Zákusky bez pečení - 78 skvělých receptů

Někdy se stává, že nemáme na pečení čas nebo náladu, ale přitom bychom si rádi smlsli na něčem sladkém.

můžete mít 19.11. - 20.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně