10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Zmrzliny (Apetit osobnosti) Zlatica Beňová: Recepty pre kardiakov - Chutné jedlá, ktoré pomôžu znížiť zlé tuky a hladinu cholesterolu v tele
Zmrzliny (Apetit osobnosti)

Poctivá zmrzlina z kvalitních surovin je absolutním hitem posledních let.

můžete mít 28.11. - 2.12.

Znovuobjevené recepty Zoboková Barbora, Blaho Eva, Minárik Pet: Dieta pro diabetiky - Doporučení lékaře, vzorové jídelníčk
Znovuobjevené recepty

Tuto kuchařku doporučuje Asociace hotelů a restaurací České republiky.

můžete mít 28.11. - 2.12.

Zoboková Barbora, Blaho Eva, Minárik Pet: Dieta pro diabetiky - Doporučení lékaře, vzorové jídelníčk Zoboková Barbora, Blaho Eva, Minárik Pet: Dieta pro diabetiky - Doporučení lékaře, vzorové jídelníčk
Zoboková Barbora, Blaho Eva, Minárik Pet: Dieta pro diabetiky - Doporučení lékaře, vzorové jídelníčk

Kniha od známého gastroenterologa Petera Minárika, diabetoložky Barbory Zobokové a výživové poradkyně Evy Blaho je vítanou podporou pro pacienty trpící cukrovkou a jejich příbuzné, ale i pro další zájemce o dietní stravování.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Zoltán Liptai: Jídla za 10-20-30 minut * 78 skvělých receptů Zoboková Barbora, Blaho Eva, Minárik Pet: Dieta pro diabetiky - Doporučení lékaře, vzorové jídelníčk
Zoltán Liptai: Jídla za 10-20-30 minut * 78 skvělých receptů

V dnešním uspěchaném světě chtějí lidé strávit vařením co nejkratší dobu. Proto jsme sestavili tuhle kuchařskou knihu plnou nápadů, abychom předvedli, jak lze v opravdu krátké době připravit chutná a zdravá jídla pro sebe i celou rodinu.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Zoltán Liptai: Kuracie prsia - Na 78 spôsobov Zoltán Liptai: Rychlé pohoštění pro návštěvy - Saláty, pomazánky, sladkosti
Zoltán Liptai: Kuracie prsia - Na 78 spôsobov

V súčasnosti sa čoraz viac dostávajú do popredia ľahké jedlá s jednoduchou prípravou. Naopak, mastné jedlá, teda aj červené mäso, sa stiahli do úzadia. Kuracie prsia sa tešia veľkej obľube, lebo sa pripravujú rýchlo a jednoducho.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Zoltán Liptai: Kuřecí prsa na 78 způsobů Zoltán Liptai: Rychlé pohoštění pro návštěvy - Saláty, pomazánky, sladkosti
Zoltán Liptai: Kuřecí prsa na 78 způsobů

V současnosti stále více získávají na oblibě lehká jídla s jednoduchou přípravou. Naopak, tučná jídla, tedy i červené maso, jsou na ústupu. Kuřecí prsa se těší velké oblibě, protože jejich příprava je rychlá a jednoduchá.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Zoltán Liptai: Rychlé pohoštění pro návštěvy - Saláty, pomazánky, sladkosti Zoltán Liptai: Rychlé pohoštění pro návštěvy - Saláty, pomazánky, sladkosti
Zoltán Liptai: Rychlé pohoštění pro návštěvy - Saláty, pomazánky, sladkosti

Pokud jsme na návštěvu dobře připraveni, hosté mohou dorazit kdykoliv – nehledě na to, zda se jedná o všední nebo sváteční den. Kniha nabízí neotřelé nápady a najdete v ní i fázové fotografie k přípravě složitějších jídel.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Zoltán Liptai: Vaření pod širým nebem Zrůstková Radmila: Domácí nápoje pro zdraví - Léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy
Zoltán Liptai: Vaření pod širým nebem

Z přípravy jídel venku se stává čím dál tím častěji módní záležitost. Je to sice časově dosti náročné, ovšem v kotlíku, na grilu či na grilovací pánvi lze připravit velmi chutná jídla.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Zrnka všehochuti - Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000 Zrůstková Radmila: Domácí nápoje pro zdraví - Léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy
Zrnka všehochuti - Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000

Objevujte s Vilemínou nové chutě, které ji zaujaly při cestování po Evropě a okolí, a inspirujte se její českou domácí kuchyní pro všechny příležitosti.

můžete mít 28.11. - 2.12.

Zrůstková Radmila: Domácí nápoje pro zdraví - Léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy Zrůstková Radmila: Domácí nápoje pro zdraví - Léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy
Zrůstková Radmila: Domácí nápoje pro zdraví - Léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy

Voda je fenomén, díky němuž může na Zemi existovat život. Tato výpravná kniha přináší inspirace, jak z ní vytvořit jednoduché domácí nápoje pro zdraví.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně