10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Zoboková Barbora, Blaho Eva, Minárik Pet: Dieta pro diabetiky - Doporučení lékaře, vzorové jídelníčk Zoboková Barbora, Blaho Eva, Minárik Pet: Dieta pro diabetiky - Doporučení lékaře, vzorové jídelníčk
Zoboková Barbora, Blaho Eva, Minárik Pet: Dieta pro diabetiky - Doporučení lékaře, vzorové jídelníčk

Kniha od známého gastroenterologa Petera Minárika, diabetoložky Barbory Zobokové a výživové poradkyně Evy Blaho je vítanou podporou pro pacienty trpící cukrovkou a jejich příbuzné, ale i pro další zájemce o dietní stravování.

můžete mít 23.7. - 24.7.

Zoltán Liptai: Jídla za 10-20-30 minut * 78 skvělých receptů Zoboková Barbora, Blaho Eva, Minárik Pet: Dieta pro diabetiky - Doporučení lékaře, vzorové jídelníčk
Zoltán Liptai: Jídla za 10-20-30 minut * 78 skvělých receptů

V dnešním uspěchaném světě chtějí lidé strávit vařením co nejkratší dobu. Proto jsme sestavili tuhle kuchařskou knihu plnou nápadů, abychom předvedli, jak lze v opravdu krátké době připravit chutná a zdravá jídla pro sebe i celou rodinu.

můžete mít 22.7. - 23.7.

Zoltán Liptai: Kuracie prsia - Na 78 spôsobov Zoboková Barbora, Blaho Eva, Minárik Pet: Dieta pro diabetiky - Doporučení lékaře, vzorové jídelníčk
Zoltán Liptai: Kuracie prsia - Na 78 spôsobov

V súčasnosti sa čoraz viac dostávajú do popredia ľahké jedlá s jednoduchou prípravou. Naopak, mastné jedlá, teda aj červené mäso, sa stiahli do úzadia. Kuracie prsia sa tešia veľkej obľube, lebo sa pripravujú rýchlo a jednoducho.

můžete mít 22.7. - 23.7.

Zounar Martin, Rohlíková Alexandra: Jíst, či nejíst - To je, oč tu běží Zrůstková Radmila: Domácí nápoje pro zdraví - Léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy
Zounar Martin, Rohlíková Alexandra: Jíst, či nejíst - To je, oč tu běží

Martin Zounar hubne před očima veřejnosti. Stojí za tím nějaká zázračná dieta? Hladovění a nekonečné hodiny sportu? Nebo snad speciální hubnoucí program, který odteď ponese jeho jméno? A může si vůbec ještě někdy dát kachnu se zelím?

můžete mít 23.7. - 24.7.

Zrnka všehochuti - Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000 Zrůstková Radmila: Domácí nápoje pro zdraví - Léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy
Zrnka všehochuti - Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000

Objevujte s Vilemínou nové chutě, které ji zaujaly při cestování po Evropě a okolí, a inspirujte se její českou domácí kuchyní pro všechny příležitosti.

můžete mít 25.7. - 29.7.

Zrůstková Radmila: Domácí nápoje pro zdraví - Léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy Zrůstková Radmila: Domácí nápoje pro zdraví - Léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy
Zrůstková Radmila: Domácí nápoje pro zdraví - Léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy

Voda je fenomén, díky němuž může na Zemi existovat život. Tato výpravná kniha přináší inspirace, jak z ní vytvořit jednoduché domácí nápoje pro zdraví.

můžete mít 23.7. - 24.7.

Zrůstková Radmila: Zdravě a syrově - změna je život a dobré jídlo radost Zrůstková Radmila: Zdravě a syrově - změna je život a dobré jídlo radost
Zrůstková Radmila: Zdravě a syrově - změna je život a dobré jídlo radost

Výpravná a zasvěcená kniha Zdravě a syrově je o způsobu stravování, který je zároveň životní cestou.

můžete mít 23.7. - 24.7.

Zunner Marianne: Knedlíky a noky - Klasika středoevropské kuchyně Zrůstková Radmila: Zdravě a syrově - změna je život a dobré jídlo radost
Zunner Marianne: Knedlíky a noky - Klasika středoevropské kuchyně

Knedlíky jsou synonymem tradice a požitku. Je to středoevropská klasika, která dokáže zasytit i potěšit: ať už je přidáme jako zavářku do polévky, naskládáme na talíř k omáčce s masem, nebo je naplníme ovocem a podáváme jako dezert.

můžete mít 23.7. - 24.7.

Zunner Marianne: Vaříme pro vegetariány - Zeleninový zážitek bez hranic Zrůstková Radmila: Zdravě a syrově - změna je život a dobré jídlo radost
Zunner Marianne: Vaříme pro vegetariány - Zeleninový zážitek bez hranic

Rádi si pochutnáte na jídle bez masa? Možná ne vždy, ale stále častěji? Pak jste našli tu správnou knihu. Centrem našeho zájmu je vždy chuťový zážitek. Vaření bez masa nemusí znamenat, že se o něco ochudíte, jak si mnozí myslí.

můžete mít 23.7. - 24.7.

Žurman Alexandr: Guláše a jejich příbuzní Zuzana Douchová: Láskyplné hubnutí - Psychologický a výživový průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy
Žurman Alexandr: Guláše a jejich příbuzní

Jestliže by se kdy konala veřejná anketa o nejpopulárnější pokrm, pak by u nás nepochybně vyhrály tři: mimo klasické knedlovepřozelo a svíčkovou by se do této bezkonkurenční trojice dostal i guláš.

můžete mít 23.7. - 24.7.

Žurman Alexandr: Polévky Zuzana Douchová: Láskyplné hubnutí - Psychologický a výživový průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy
Žurman Alexandr: Polévky

Polévka patří k nejoblíbenějším jídlům nejen u nás, ale i v zahraničí. Obvykle ji podáváme před hlavním jídlem, nezřídka ji však konzumujeme i jako jídlo samostatné. Polévka je jednoduše řečeno základ naší stravy (odtud rčení „polévka je grunt…“).

můžete mít 23.7. - 24.7.

Zuzana Douchová: Láskyplné hubnutí - Psychologický a výživový průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy Zuzana Douchová: Láskyplné hubnutí - Psychologický a výživový průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy
Zuzana Douchová: Láskyplné hubnutí - Psychologický a výživový průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy

Kniha je komplexní průvodce pro ženy, kde se naučíte, jak o sebe láskyplně pečovat v oblastech výživy, pohybu i psychiky. Je pestrá a ubírá se různými směry, ale cíl má jen jeden – vás, spokojenou, zdravou a šťastnou.

můžete mít 19.7. - 22.7.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně