10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Vaříme na pánvi - Jak na to Vaříme na pánvi - Jak na to
Vaříme na pánvi - Jak na to

Stěží se najde jiné kuchyňské náčiní, které by bylo tak všestranné – vždyť pánev se dá použít jak na pozvolné, tak i na rychlé smažení.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Vaříme nemocným rakovinou Vaříme na pánvi - Jak na to
Vaříme nemocným rakovinou

Jídlo je jednou z nejdůležitějších součástí našeho bytí a rozhoduje o tom, zda budeme zdrávi, nebo ochoříme, nebo se s nemocí popereme.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Vaříme podle Herbáře 2 Vaříme na pánvi - Jak na to
Vaříme podle Herbáře 2

Poplamenice, variace na téma pesto, octy a oleje, sirupy, přírodní antibiotika, hrušky v mnoha podobách, martinské rohlíky, jeřabinový džem a marináda, dýně a zase dýně, šípek nejen na čaj, polévky z …

můžete mít 29.11. - 3.12.

Vaříme podle Herbáře 3 Vaříme podle Herbáře - 200 receptů a rad pro zdraví a inspiraci
Vaříme podle Herbáře 3

Ve třetím díle lifestylového bestselleru Vaříme podle Herbáře vám Kateřina Winterová a Linda Rybová představí kulinářské hity z další série televizního pořadu Herbář.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Vaříme podle Herbáře 4 Vaříme podle Herbáře - 200 receptů a rad pro zdraví a inspiraci
Vaříme podle Herbáře 4

Nejen do třetice bývá všeho dobrého, ale může tak být i do čtveřice, jak dokládá tento, v pořadí již čtvrtý svazek oblíbené lifestylové kuchařky.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Vaříme pro malé děti Vaříme ryby v Norsku s Milošem Štěpničkou
Vaříme pro malé děti

Jídelníček pro naše nejmenší Vaření je zábava: několik málo přísad a osvědčené recepty vám zaručí úspěch!

můžete mít 29.11. - 3.12.

Vaříme ryby v Norsku s Milošem Štěpničkou Vaříme ryby v Norsku s Milošem Štěpničkou
Vaříme ryby v Norsku s Milošem Štěpničkou

Praktická publikace nejen pro milovníky rybolovu v Norsku od našeho předního odborníka Miloše Štěpničky.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Varíme s bylinkami Vaříme ryby v Norsku s Milošem Štěpničkou
Varíme s bylinkami

Čo dodá jedlám nezameniteľnú chuť a nevšednú vôňu a navyše je prospešné zdraviu? Aké časti byliniek sa smú používať? Aké sú ich účinky na ľudský organizmus? Vyskúšajte osvedčené rady a recepty našich babičiek, ktoré rozvoňajú a ozvláštnia aj modernú kuchyňu.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Vaříme s láskou - Jíme s chutí Vaříme z divokých bylin - Sběr rostlin z okolní přírody, rada na jejich použití v kuchyni a jiné zpracován
Vaříme s láskou - Jíme s chutí

Lidové i moderní recepty jsou v této kuchařce rozděleny podle ročních období tak, aby odpovídaly tradicím i plodům daného období.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Vaříme z pěti surovin Vaříme z divokých bylin - Sběr rostlin z okolní přírody, rada na jejich použití v kuchyni a jiné zpracován
Vaříme z pěti surovin

Přísloví říká, že „někdy méně je více“.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně