Satake Cutlery Satake Swordsmith Black nůž yanagiba sashimi 21 cm 805766
Popis
Nůž sashimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž používaný k řezání čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Je perfektní pro přípravu sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů s velmi jemnými přísadami. Dlouhá, úzká a tuhá čepel zajišťuje pečlivou přesnost a jednostranné broušení zajišťuje čistý řez. Nejlépe je provádět rovnoměrný pohyb nožem Yanagi jedním směrem: k sobě.<br \><br \>Čep – molybden-vanadová ocel pokrytá černým titanovým povlakem Rukojeť – polypropylenový kroužek z nerezové oceliTvrdost – 56–58 HRCD Celková délka – 33,6 cm Délka čepele – 21 cm Šířka čepele – 3,1 cm Tloušťka čepele – 1,9 mm Způsob ostření – jednostranné pravostranné broušení Hmotnost – cca 109 g<br \><br \>