10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 811653

Lavazza Qualitá Oro zrnková káva 6 x 1kg, 333,-Kč/1Kg

Lavazza Qualitá Oro zrnková káva 6 x 1kg, 333,-Kč/1Kg

6 kg zrnkové kávy Lavazza Qualitá Oro je optavdu fantastická káva z Itálie. Díky své nasládlé chuti a intenzivní aromatické vůni je oblíbena i opravdovými znalci kávy. Celý popis
Produkt se již neprodává
2 299 Kč
0,38 Kč/g
Zboží od: MALL
2 299 Kč
0,38 Kč/g

Popis

Lavazza Qualitá Oro

  • obsah balení: 6kg
  • zrnková káva
  • 100% Arabica ze Střední Ameriky
  • skvěle upražené zrno
  • vhodná pro všechny druhy kávy
Lavazza
  • je známým symbolem italského espessa
  • více než sto let je cílem této společnosti rozšiřovat aroma a kvalitu italské kávy po celém světě
  • procedura výroby je kontrolována již od výběru nejlepších zrnek až po kvalitní balení
  • nezaměnitelná chuť a vůně je zaručena

Objevení kávy

  • černá, horoucí, hořká, voňavá…… taková je káva, dříve rituální nápoj, dnes neodmyslitelná součást našich životů
  • historie praví, že některé africké kmeny znaly kávu odpradávna
  • z rozemletých zrn vyráběly kaši, kterou dávaly jako krmivo zvířatům a také byla užívána válečníky před bojem pro zvýšení jejich udatnosti
  • je nesporné, že od 13. století se káva pije jako nápoj, a že v 15. století bylo pěstování kávy již plně rozvinuto a začala expanze po celém světě
  • nápoj byl rychle zpopularizován a první kavárna byla otevřena v Mekce v 15. století. Do „Starého Světa“ – Evropy – dorazil věhlas kávy v 17. století prostřednictvím benátských kupců

Káva dnes

  • kávovník patří do rodu Coffea
  • většina z nich jsou tropické stromy nebo keře
  • jsou dva základní druhy kávovníku – kávovník Arabica a kávovník Robusta
  • káva Arabica představuje v současné době asi 70% světové sklizně, ale podíl Robusty stoupá
  • Robusta obsahuje více kofeinu, je silnější a tmavší
  • káva Arabica je náročnější na pěstování a sklizeň (je proto dražší, ale zato kvalitnější, jemnější a s nižším obsahem kofeinu)
  • mícháním Arabiky s Robustou se zvýší obsah kofeinu a sníží cena kávy
  • faktem ovšem zůstává, že díky světovým trendům v oblasti zdravé výživy lidé začínají dávat přednost menšímu obsahu kofeinu a vyšší kvalitě
  • dnes je kávovník mimořádně důležitým prvkem světového hospodářství
  • Pro kávu jako takovou má největší význam kofein, který je obsažen v pražené Arabice cca 0,7–1,4%, v Robustě 2,2–2,4%. Kofein je hořký a tím přispívá k celkové chuti kávy.
  • Podstatná a daná kvalita kávy v šálku se vyznačuje: charakteristickým aroma, jemnou kyselostí, přirozenou sladkostí a výrazným tělem.

    aroma

    tělo

    kyselost

    chuť

Struktura kávy

Struktura Kávy
  1. centrum řezu
  2. zrno (endosperm)
  3. stříbrná kůže (testa, epidermis)
  4. pergamen (trup, endocarp)
  5. pektin vrstva
  6. buničiny (mesocarp)
  7. vnější slupky (oplodí, exocarp)

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: