10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 455559

Lavazza Qualitá Oro zrnková káva 1 kg

Lavazza Qualitá Oro zrnková káva 1 kg

Italská zrnková káva Lavazza Qualitá Oro je směs různých odrůd kávy Arabica. Díky pečlivému výběru zrn, jejich kvalitě a střednímu pražení má neobvykle sladkou chuť s bohatým a intenzivním aroma. Celý popis
Sleva 14 % 559 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
479 Kč
0,48 Kč/g
Zboží od: MALL
Sleva 14 % 559 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
479 Kč
0,48 Kč/g
Získejte dopravu ZDARMA se
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
Jiní prodejci
S novou kartou za

Již dnes na výdejním místě
Již zítra na vaší adrese

Popis

Lavazza Qualitá Oro

  • Obsah balení: 1 kg kávových zrn.
  • 100% Arabica ze Střední Ameriky.
  • Středně pražená káva s intenzivní chutí a aroma.
  • Vhodná pro přípravu všech druhů kávy.
Charakteristika kávy:

Aroma kávy je vůně kávy při smíchání s horkou vodou. Kávy s optimální zralostí a dobrým zpracováním mají často aroma sladké. Obecně může být aroma čisté, příjemné, jemné, malé nebo žádné.

Tělo kávy je pocit plnosti v ústech způsobený množstvím rozpustných částic v infuzi (vyluhováno v šálku). Může být plné, chudé, bez těla.

Kyselost neboli páteř kávy může být dobrá, přítomna, malá nebo bez kyselosti. Jemná kyselost se popisuje jako brilantní, živá, vytříbená. Je-li kyselosti příliš, je nepříjemná a popisuje se jako ostrá, svíravá, trpká.

Chuť je hlavni charakteristika kávy. Je to kombinace a reakce všech (chemických) kompomentů kávy, které vyjadřují kvalitu nápoje. Může být čistá, jemná, dobrá, běžná. Zbytková chuť je trvání pozitivních vlastností chuti, může být krátká nebo dlouho trvající.

O kávě:
  • Kávovník, rod Coffea, je stálezelený polotropický keř původem z horských lesů Etiopie, nyní je rozšířen ve všech oblastech tropů.
  • Kávovník květe bílými voňavými a jasmínu podobnými květy.
  • Vlastní plod kávovníku, tzv. kávová třešeň, je bobule se dvěma plochými semeny, které se praží a známe je jako kávová zrna.
kava1
  • Jsou dva druhy kávovníku – arabika a robusta, které se liší náročností pěstování, kvalitou, obsahem kofeinu a chutí.
  • Arabika se řadí mezi kvalitnější a tvoří 75% světové produkce. Roste ve vyšších nadmořských výškách a je náročnější na pěstování. První sklizeň má po 4–5 letech. Obsahuje menší procento kofeinu a její chuť má kyselejší a ovocné tóny. Každá odrůda má svou specifickou chuť.
  • Robusta roste v nižších nadmořských výškách, nevyžaduje tolik péče při pěstování a první sklizeň je už po 2–3 letech. Obsahuje ale dvakrát více kofeinu, její chuť je hořká až zemitá.
kava2
  • Po sběru ideálně úzrálých plodů kávovníku přichází zpracování kávových plodu, které zahrnuje schnutí a oloupaní zrn. Zpracování může být suché, mokré a polo-mokré a jeho způsob má vliv na výslednou chuť kávy i její cenu.
  • Suché zpracování dává kávě plnou chuť s oříškovými a čokoládovými tóny.
  • Mokré zpracování má za výsledek kávu s lehkým tělem s nádechem ovoce a květin.
  • Polo-mokré zpracování vytváří kávu s výraznější sladkou a karamelovou chutí.
  • Pražení kávových zrn dává kávě výslednou chuť a vzhled, tak jak ho známe. Chuť a vůni ovlivňuje především doba pražení a teplota. Méně pražená káva má kyselejší chutě, zatímco hodně pražená je tmavá, výrazně hořká s čokoládovými tóny.