COFFEEDREAM Káva PERU DECAFEINATED Gr.1 - Hmotnost: 500g, Typ kávy: Zrnková, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem
COFFEEDREAM Káva PERU DECAFEINATED Gr.1 - Hmotnost: 500g, Typ kávy: Zrnková, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem
Pražená zrnková káva PERU DECAFEINATED Gr. 1, zpracovaná šetrnou vodní metedou bez chemie – SWISS WATER DECAF
Celý popis
Popis
PERU DECAFEINATED Gr. 1 – washed
Kvalita kávy: Swiss Water Process Gr.1
Farma/Coop/Stanice: Rozličný
Odrůda: Bourbon, Catimor, Caturra, Pache, Typica
Zpracovává se: Plně vyprané
Nadmořská výška: 1 200 až 1 600 metrů nad mořem
Majitel: drobní farmáři v Peru
Podregion/město: Rozličný
Kraj: Rozličný
Velikost farmy: <1 hektar
Měsíce sklizně: březen – září
Drobní farmáři v peruánské hornaté krajině organicky pěstují kávu na pozemcích, které jsou obvykle menší než 1 hektar.Teplé dny a chladné noci z míst jejich farem v nadmořské výšce 1200 až 1600 metrů vytváří ideální podmínky pro pěstování hustých, sladkých kávových bobulí.
Farmáři v Peru obvykle zpracovávají kávu na vlastních farmách metodou Fully wash.Třešně se obvykle drtí, fermentují a suší na slunci.Tradičně menší farmáři používali plachty položené na zemi nebo pod střechou svých domů.Družstva stále častěji zakládají centralizovaná sušicí zařízení – obvykle vyvýšené záhony nebo sušárny, kde jsou členové vyzýváni k sušení pergamenu.Někteří farmáři začínají tyto praktiky osvojovat na svých vlastních farmách a sušicí skleníky a parabolické záhony se stávají běžnějšími, protože farmáři se orientují na specializované trhy.
Po vysušení bude káva následně prodána v pergamenu družstvu.Výrobci, kteří nejsou členy družstva, mají také možnost prodat družstvům.
Swiss Water nabízí alternativu spotřebitelům, kteří se zajímají o procesy výroby metylchloridu (MC) a ethylacetátu (EA). Vzhledem k tomu, že při zpracování vody se nepoužívají přidané chemické sloučeniny, mohou si kávy udržet organické certifikace a zákazníci si mohou být jisti nepřítomností dalších chemikálií.
Obtížnost dekofeinace spočívá v tom, že mnoho aromatických sloučenin, které dodávají kávě její vynikající chuť, jsou stejně jako kofein rozpustné ve vodě. Jakákoli metoda dekofeinace tedy potřebuje účinně vyčlenit a odstranit molekulu kofeinu a zároveň zachovat co nejvíce aromatických sloučenin.
Proces začíná dávkou zelených kávových zrn, která se namočí do vody, aby se odstranil kofein. Ve vodě se také odstraní mnoho aromatických látek, ale nebojte se! Je to záměrné a pomůže to zachovat chuť v další fázy procesu dekofeinace.