10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 47565883

COFFEEDREAM Káva KOSTARIKA CANET MOZART - honey - Gramáž: 100g, Typ kávy: Velmi jemné mletí - džezva, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem

COFFEEDREAM Káva KOSTARIKA CANET MOZART - honey - Gramáž: 100g, Typ kávy: Velmi jemné mletí - džezva, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Čerstvě pražená zrnková káva COSTA RICA BAJO CANET MOZART – raisin honey, microlot Celý popis
150 Kč
1,50 Kč/g
Zboží od: COFFEEDREAM
150 Kč
1,50 Kč/g
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

31.12.2024 na výdejním místě
31.12.2024 - 1.1.2025 na vaší adrese

Popis

KOSTARIKA BAJO CANET MOZART – raisin honey, microlot

Země: KOSTARIKA

Druh kávy: 100% arabika

Kraj: San Guillermo Tarrazú

Certifikace: Regionální, microlot

Nadmořská výška: 1650 – 1900 m.n.m.

Odrůdy: Red Catuai, Caturra

Sklizeň: ruční, tříděný, listopad

Farma: Catajo, Mirazú

Příprava: natural, Raisin Honey

Majitel: Hector Esteban Sanchez a Dinia Monge Badilla

 

Něco o kávě

Rodinná farma Canet je nejvýše položená kávová farma regionu Tarrazu v Kostarice. Majiteli farmy jsou Hector Esteban Sanchez a Dinia Monge Badilla.

Káva je zpracovávána suchou metodou tzv. RAISIN HONEY, která je náročná na správné načasování a trpělivost k dosažení požadovaného  chuťového profilu kávy. Kávové třešně se po sklizni properou vodou pro zbavení nečistot a potom se ukládají k zasušení na africké postele po dobu tří dnů, kdy dojde k zaschnutí dužiny kávové třešně. Zaschlá dužina se z nich odstraní a kávové zrna v ochranném pergamenu se znovu uloží na africké postele k dalšímu sušení.

Tento proces je velmi náročný časově i na trpělivost, protože velkým vlivem je rozmanitost aktuálního počasí. Sušení musí probíhat pomalu, aby fermentace kávy dosáhla chtěných výsledků. Při finálním procesu sušení je důležité kávové zrna obracet v určitých cyklech, aby se docílilo naprosto ideální fermentace a zabránilo vzniku plísní.

Chuťový profil kávy:

nasládlá chuť po liči, meruňky, višně, citronová tráva, ostružiny, pomeranč s velmi příjemnou ovocnou, ale neobtěžující ovocnou kyselinkou. Příjemné hladké tělo s lehce čokoládovým nádechem.