COFFEEDREAM Káva KOSTARIKA CANET MOZART - honey - Gramáž: 100g, Typ kávy: Velmi jemné mletí - džezva, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem
COFFEEDREAM Káva KOSTARIKA CANET MOZART - honey - Gramáž: 100g, Typ kávy: Velmi jemné mletí - džezva, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem
Popis
KOSTARIKA BAJO CANET MOZART – raisin honey, microlot
Země: KOSTARIKA
Druh kávy: 100% arabika
Kraj: San Guillermo Tarrazú
Certifikace: Regionální, microlot
Nadmořská výška: 1650 – 1900 m.n.m.
Odrůdy: Red Catuai, Caturra
Sklizeň: ruční, tříděný, listopad
Farma: Catajo, Mirazú
Příprava: natural, Raisin Honey
Majitel: Hector Esteban Sanchez a Dinia Monge Badilla
Něco o kávě
Rodinná farma Canet je nejvýše položená kávová farma regionu Tarrazu v Kostarice. Majiteli farmy jsou Hector Esteban Sanchez a Dinia Monge Badilla.
Káva je zpracovávána suchou metodou tzv. RAISIN HONEY, která je náročná na správné načasování a trpělivost k dosažení požadovaného chuťového profilu kávy. Kávové třešně se po sklizni properou vodou pro zbavení nečistot a potom se ukládají k zasušení na africké postele po dobu tří dnů, kdy dojde k zaschnutí dužiny kávové třešně. Zaschlá dužina se z nich odstraní a kávové zrna v ochranném pergamenu se znovu uloží na africké postele k dalšímu sušení.
Tento proces je velmi náročný časově i na trpělivost, protože velkým vlivem je rozmanitost aktuálního počasí. Sušení musí probíhat pomalu, aby fermentace kávy dosáhla chtěných výsledků. Při finálním procesu sušení je důležité kávové zrna obracet v určitých cyklech, aby se docílilo naprosto ideální fermentace a zabránilo vzniku plísní.
Chuťový profil kávy:
nasládlá chuť po liči, meruňky, višně, citronová tráva, ostružiny, pomeranč s velmi příjemnou ovocnou, ale neobtěžující ovocnou kyselinkou. Příjemné hladké tělo s lehce čokoládovým nádechem.