Café Majada Kopi Luwak cibetková káva zrnková, 100g
Tato jedinečná pražená zrnková káva Cafe Majada Kopi Luwak cibetková zrnková káva je jednou z nejdražších káv na světě. Balení kávy je 100 g.
Celý popis
Produkt se již neprodává
1 537 Kč
15,37 Kč/g
Zboží od:
MALL
1 537 Kč
15,37 Kč/g
Popis
Káva Majada Kopi Luwak cibetková zrnková káva
- původ je z ostrova Jáva
- zvlášní chuť a aroma je získáno tím, že zrna procházejí trávicím traktem ciberky, kde vlastně proběhne určitá proces fermentace
- takto fermentovaná zrna ztratí původní hořkost a po vyloupání a pražení získají zvláštní jemnou chuť a příjemné aroma
- pražená zrnková káva 100% arabica
- balení 100g
Café Majada se stala oficiálním partnerem odborné sekce MISTR KÁVY® České barmanské asociace pro rok 2013 – veškeré baristické soutěže MISTR KÁVY® v tomto roce, budou připravovány z této kávy.
- vlastnosti:
- Společnost Cafe Majada, jejíž sídlo se nachází pod sopkou Pilon de Los Naranjos, v samém srdci pohoří Apaneca – Ilamatepec, byla založena v roce 1966 jako sdružení pěstitelů kávy.
- V dnešní době zpracovává ty nejlepší kávové plody z asi 120 plantáží z celé oblasti, z nichž některé mají certifikaci Rainforest Alliance a nakupují zde přední světové značky jako je Illy nebo Starbucks.
- Součástí strategie společnosti je postupně certifikovat ty nejlepší kávové plantáže tak, aby byl zaručen původ a aby se ojedinělost zdejší kávy dostala do širšího povědomí.
- Stále dodržuje svých pět základních principů společnosti: jednota, demokracie, svoboda, ekonomie a spravedlnost.
Certifikace kvality
- Rainforest Alliance je organizace dohlížející na certifikaci farem, které produkují tropické plodiny včetně kávy, banánů, kakaa, pomerančů, čaje atd.
- Pro získání certifikace je potřeba splňovat řadu ekologických a sociálních standardů, např. omezení používání chemikálií a hnojiv, pěstitelské zásahy, dodržování adekvátních pracovních podmínek pro zaměstnance, odpovídající platby pracujícím, zákaz zaměstnávání dětí.
- Certifikaci může získat pouze káva pěstovaná ve střední a vysoké nadmořské výšce.
Struktura kávy
- centrum řezu
- zrno (endosperm)
- stříbrná kůže (testa, epidermis)
- pergamen (trup, endocarp)
- pektin vrstva
- buničiny (mesocarp)
- vnější slupky (oplodí, exocarp)
Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: