Cena
Dostupnost
Kategorie
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Přírodně jodovaná mořská sůl je skutečně ojedinělý výrobek. K běžné jodované kuchyňské soli je přidáván jodičnan draselný. Nerafinovaná mořská sůl není obvykle jodovaná a neobsahuje dostatek přírodně vázaného jódu. Naše mořská sůl je obohacená mořskými řasami (cca 0,4 %).
můžete mít 29.7. - 30.7.
Tato směs koření je složena z těch nejaromatičtějších a chuťově vyladěných bylin – rozmarýnu, tymiánu, voňavé bazalky, jemného oregana a pikantního černého pepře. Skvěle ladí s pokrmy italské kuchyně, ať už ji použijeme na dochucení pizzy nebo omáčky na těstoviny.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Tato směs obsahuje koření a bylinky, které se k bramborám skvěle hodí a umí z nich vykouzlit výborný pokrm. Jemně osmahnutá cibulka na rostlinném oleji, kmín, jemná majoránka, sladká paprika, petrželka a pikantní černý pepř.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Tato kořenící směs obsahuje zeleninu a koření typické pro přípravu orientální kuchyně. Základ směsi tvoří celer a cibule, štiplavý zázvor, sladká paprika, koriandr, fenykl, libeček a kmín. Voňavou a sladkou vůni a chuť jí dodává hřebíček, kardamom a skořice.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Třtinová melasa je téměř černá sirupovitá hmota, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě třtinového cukru ze šťávy z cukrové třtiny. Třtinová šťáva přirozeně obsahuje kromě cukru též biologicky aktivní látky, potřebné k jeho strávení.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Sušený a najemno mletý česnek používáme jako koření, není-li po ruce česnek čersvý – například k dochucení polévek, omáček, dušené i pečené zeleniny nebo do pomazánek. Určitě se bude hodit i milovníkům grilování.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Cejlonská skořice je druh skořice vyhledávaný pro svou velmi jemnou a sladkou chuť a bohatou vůni. Je zároveň dražší, a proto je výrobci často míchána s levnější a chuťově drsnější skořicí Cassia. Cejlonská skořice se skvěle hodí na kaše, do závinů, sušenek a dalších sladkostí a desertů.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Bio kmín celý vypěstovaný na farmě Marcely a Martina Ležákových pod Hostýnskými vrchy na Zlínsku. Kmín roste divoce na loukách střední Evropy, a není proto divu, že je tradičním kořením v naší kuchyni. Používáme při vaření brambor, do chleba, pomazánek, omáček, kvašené zeleniny a k rybám.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Směs Hot Bombay je plná aromatického a chuťově výrazného koření, které se používá především v orientální kuchyni. Plná chuť kurkumy je doplněna o výrazný fenykl, kmín, koriandr a cibuli.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Chuťově vyladěná směs koření na steak obsahuje pouze koření a bylinky, které se k masu skvěle hodí a dokáží zvýraznit jeho chuť. Pikantní černý pepř, sladká paprika a cibule jsou základem této směsi. Vůni a jemnost jí dodávají koriandr, kmín, petržel a oregano.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Sušený a najemno mletý kořen kurkumy používáme jako koření, často v kombinaci se zázvorem a pepřem a do kari směsí. Pokrmu dodá nejen typickou chuť, ale také krásnou žlutě oranžovou barvu. Můžeme ji použít i do čajů a je tradiční složkou ajurvédských směsí.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Majoránka pochází původně ze středomořské oblasti a staří Řekové ji považovali za symbol štěstí. V české kuchyni je majoránka velmi oblíbená a často používaná. Je skvělá do zeleninových karbanátků, bramboráků a knedlíčků, kdy se většinou kombinuje s česnekem.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Tento černý pepř vyniká svou typicky kořeněnou vůní a chutí. Vypěstován byl na Srí Lance, kde jsou k jeho pěstování ideální podmínky. Černý pepř je oblíbeným kořením nejen české kuchyně. Používá se k dochucení masa, do omáček, na těstoviny a saláty, a perfektně se hodí do marinád a na grilování.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Tato špičková voňavá paprika chutí připomíná zralé červené papriky a byla namleta z plodů uzrálých ve slunné Murcii. Sladká paprika je oblíbeným kořením české kuchyně. Používá se například v zeleninových směsích, marinádách a omáčkách.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Tato jemná kořenící směs na ryby se skvěle hodí na grilování ryb, ale také do všech druhů rybích pokrmů a rybích polévek. Základem směsi je kopr, mrkev, pórek a petržel, které doplňuje svou vůní koriandr a červená paprika. Pikantnost jí dodává černý pepř a nové koření a svěžest jí poskytuje citrón…
můžete mít 29.7. - 30.7.
Zázvor pochází původně z Asie a pro kulinářské a medicínské účely se pěstuje odpradávna. Tento usušený jemně namletý kořen zázvoru má typickou výraznou chuť a vůni.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Tato jedinečná sůl se získává pomalým pražením himálajské kamenné soli s dřevěným uhlím. Díky stopovým sloučeninám (zejména síry a železa) má specifickou barvu, chuť a silnou vůni připomínající vejce. Jedná se o specialitu indické kuchyně, kterou není možno jednoduše použít místo klasické soli.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Přírodní třtinový cukr surový má příjemnou typickou chuť a vůni, která lehce připomíná karamel či med. Výborně nahrazuje rafinovaný bílý cukr v jakémkoli pokrmu. Hodí se do čaje, kávy, domácích limonád a koktejlů.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Získává se přirozeným odpařováním mořské vody v uměle vytvořených solných jezírcích na chráněném mořském pobřeží. Vedle chloridu sodného obsahuje cca 2 % dalších minerálů přítomných v mořské vodě.
můžete mít 29.7. - 30.7.
Získává se přirozeným odpařováním mořské vody v uměle vytvořených solných jezírcích na chráněném mořském pobřeží. Vedle chloridu sodného obsahuje cca 2 % dalších minerálů přítomných v mořské vodě.
můžete mít 29.7. - 30.7.