Cena
Dostupnost
Kategorie
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Sušený kokosový nápoj se vyrábí z tzv. kokosového mléka, které vzniká lisováním dužniny čerstvých kokosů. K čerstvému kokosovému mléku se z technologických důvodů přidá tapiokový maltodextrin a směs se potom šetrně usuší. Sušený kokosový nápoj má typickou příjemnou kokosovou chuť a vůni.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Tato citrónová kůra je vyrobena šetrným usušením nastrouhané kůry bio citrónů, které nebyly chemicky ošetřeny. Používáme ji k ovonění sladkých těst a desertů, ale například i kuřecího masa. Je nepostradatelná v mazancích a vánočkách, kterým dodává typickou vůni.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Přírodní třtinový cukr surový má příjemnou typickou chuť a vůni, která lehce připomíná karamel či med. Výborně nahrazuje rafinovaný bílý cukr v jakémkoli pokrmu. Hodí se do čaje, kávy, domácích limonád a koktejlů. Přírodní třtinový cukr z Mauricia je vyhlášený po celém světě.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Banány byly namočeny do vodného roztoku třtinového cukru s medem a osmaženy na kokosovém oleji do křupava. Tato vydatná sladkost je vhodná jako malá svačina, k doplnění energie po sportu nebo jako součást stolních směsí oříšků a sušeného ovoce. Pozor však na vyšší obsah tuku.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Jako čistě přírodní sladidlo, získané zahuštěním mízy cukerného javoru, je javorový sirup (spolu s medem a melasou) vynikajícím pomocníkem při nahrazování rafinovaného bílého cukru. Javorový sirup se známkuje podle barvy, a tím i chuti.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Naše ghí se vyrábí z másla z českého mléka a má typickou příjemnou chuť a vůni. Přepuštěné máslo neboli ghí se tradičně používá nejen v Indii, ale i v Evropě. Jeho velkou výhodou je o hodně delší trvanlivost oproti máslu a naši předkové tak řešili přebytky mléka.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Jako čistě přírodní sladidlo, získané zahuštěním mízy cukerného javoru, je javorový sirup (spolu s medem a melasou) vynikajícím pomocníkem při nahrazování rafinovaného bílého cukru. Javorový sirup se známkuje podle barvy, a tím i chuti.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Přírodní třtinový cukr muscovado se vyrábí zahušťováním třtinové šťávy bez odstranění zbytkové melasy. Má jemné krystalky a typickou bohatou chuť a vůni třtinové šťávy. Hnědá barva je důsledkem ponechání části melasy v krystalcích cukru.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Přírodní třtinový cukr melasový se vyrábí zahušťováním třtinové šťávy, ze které již byla odstraněna část cukru. Má jemné vlhké krystalky a typickou chuť a vůni třtinové melasy. Tmavě hnědá barva je důsledkem ponechání melasy v krystalcích cukru.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Tyto kukuřičné lupínky jsou zajímavé tím, že jsou vyrobeny pouze z kukuřice. Obsahují kukuřičnou vlákninu a jsou výborné při snižování spotřeby soli a tuků. Používáme jako běžné kukuřičné lupínky: s mlékem, jogurtem či sojovým nápojem.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Celé lněné semínko se používá jako dekorace chlebů a pečiva, kterým zároveň dodává příjemnou texturu. Mletá semínka mohou v receptu nahradit vajíčka (místo jednoho vejce použijeme 1 lžíci mletých semínek a 3 lžíce vody) nebo tuk (3 díly mletých semínek místo 1 dílu tuku).
můžete mít 7.5. - 9.5.
Bourbon vanilka se pěstuje pouze na ostrovech Indického oceánu a je ceněna pro svou výraznou příjemnou vůni danou přirozeně vysokým obsahem vonné látky vanilinu. Přidáváme špetku do desertů, pudinků, sladkého pečiva, jogurtů či krémů.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Jako čistě přírodní sladidlo, získané zahuštěním mízy cukerného javoru, je javorový sirup (spolu s medem a melasou) vynikajícím pomocníkem při nahrazování rafinovaného bílého cukru. Javorový sirup se známkuje podle barvy, a tím i chuti.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Toto kakaové máslo bylo vylisováno z bio kakaových bobů a poté pouze zbaveno výrazné vůně (dezodorizováno) vodní parou. Nebylo chemicky rafinováno ani ztužováno. Čisté kakaové máslo používáme do polev a pralinek z bílé čokolády či karobu.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Celé pufované pšeničné zrno je lehce oslazeno medem. Vynikající k snídani s mlékem či jogurtem, do různých müsli směsí nebo jen tak samotné či s čerstvým ovocem. TIP: Vynikající jsou pukance zalité mlékem a javorovým sirupem!
můžete mít 7.5. - 9.5.
Dýňová semínka jsou evergreenem zdravé výživy. Můžeme je použít k přímé konzumaci samotné i v různých směsích s oříšky a sušeným ovocem. Dýňová semínka jsou skvělá jako součást celozrnných chlebů, používají se také do müsli směsí a jogurtů.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Maca peruánská je malá rostlina z peruánský And, kde se jí v nadmořské výšce 3 500 m n. m. náramně daří. Svoje účinky potvrzuje již 6000 let, kdy ji na náhorních plošinách pěstovali Inkové.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Arašídy nabízíme v té nejpřirozenější formě – nepražené, nesolené a v biokvalitě. Burské oříšky nejsou ve skutečnosti ořechy, ale luštěnina. Mají však podobné množství a složení tuků jako oříšky, což znamená vysoký obsah nenasycených mastných kyselin.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Tyto ovesné vločky byly vyrobeny napařením a válcováním bezlepkového bio ovsa a jsou vhodné i pro bezlepkáře bez reakce na avenin (bílkovinu ovsa). Více o problematice ovsa a lepku naleznete zde. Jedná se o velké vločky, které jsou vhodné zejména k přípravě ovesné kaše a do müsli směsí.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Tyto krekry pro Vás pečeme v malé rodinné pekárně a při výběru surovin jsme velmi nároční. Vyhýbáme se tukům s vysokým podílem nasycených mastných kyselin (ztužené i neztužené tuky, které jsou tuhé za pokojové teploty) a 50 % z použité mouky tvoří celozrnná mouka.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Tato pohanka byla vypěstována na Moravě a vyloupána šetrným mechanickým způsobem bez použití tepla. Výrobek je zapojen do projektu ČESKÉ BIO. Jeho koupí podporujete místní farmáře a ekologické zemědělství.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Tyto krekry pro Vás pečeme v malé rodinné pekárně a při výběru surovin neděláme žádné kompromisy. Krekry jsou vyrobeny ze 2/3 z celozrnné mouky, která jim dodává vlákninu ve formě, v jaké je na ni naše tělo zvyklé odpradávna.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Tato směs vloček a semínek je ideálním základem domácího müsli, vločkové kaše a müsli tyčinek. Pro přípravu müsli dochutíme například čerstvým ovocem či oříšky a podáváme s mlékem, jogurtem, rýžovým či sójovým nápojem.
můžete mít 7.5. - 9.5.
Tyto příjemně pálivé krekry pro Vás pečeme v malé rodinné pekárně a při výběru surovin neděláme žádné kompromisy. Krekry jsou vyrobeny ze 2/3 z celozrnné mouky, která jim dodává vlákninu ve formě, v jaké je na ni naše tělo zvyklé odpradávna.
můžete mít 7.5. - 9.5.