Gurmano Makednoský ajvar pálivý, 300g
Popis
Gurmano Makednoský ajvar pálivý, 300g
Ajvar – tradiční pokrm balkánské kuchyně z pečených paprik. Zdá se, že při jeho přípravě není nic složitého. To ale vůbec není pravda. Správný ajvar se vaří dva dny. První den by měli být papriky upečený, pak zavěšený v cedníku, aby okapali. Pečené papriky necháme osamělé až do rána a posadíme se, abychom oslavili začátek přípravy ajvaru. To je velmi důležitý bod, bez kterého nebude ajvar úspěšný. Druhý den se paprika nechá projít mlýnkem na maso a dusí se s přidáním rostlinného oleje na mírném ohni za stálého míchání. Na konci přidáme sůl.Složení: pečené červené papriky 92%, slunečnicový olej, sůl, koření.
Výživové údaje na 100g:energetická hodnota:723kJ/170kcal,tuky: 11,68g,z toho nasycené mastné kyseliny: 1,79g,sacharidy: 13,36g,z toho cukry: 2,1g,bílkoviny: 2,3g,sůl: 1,75g.Vyrobeno v Makedonii.Čistá hmotnost: 300g