Avintage Vinotéka AVU54TXDZA + 4 roky záruka po registraci
Popis
Dvouzónová vinotéka značky Avintage s možností instalace jako volně stojící nebo vestavěná pod pracovní deskou, možnost demontáže spodní ventilační mřížky a jejího nahrazení nábytkovým soklem; celková kapacita 50 lahví, rozsah nastavení teplot: 5–10 °C pro horní zónu a 10–20 °C pro spodní zónu; prosklené dveře s ocelovým rámem a decentním madlem na horní hraně dveří; 2 vrstvy tvrzeného hnědě tónovaného skla s UV filtrem; černé tělo vinotéky; bílé LED osvětlení s vypínačem; 4 výškově stavitelné nožky; 4 ks polovýsuvných dřevěných polic; 1 ks poloviční polovýsuvné dřevěné police; elektronická regulace teploty; displej v bílé barvě; automatické odmrazování; regulace vlhkosti; systém aktivní ventilace v obou zónách; antivibrační systém; energetická třída G; klimatická třída N; roční spotřeba energie 145 kWh; použitelná při okolní teplotě 16–32 °C; hlučnost 39 dB; hmotnost 50 kg; rozměry (Š x H x V) 59,5 × 57,1 × 82 cm
Procesy dozrávání a rozkvětu vín si kromě stabilní teploty a vlhkosti žádají také naprostý klid bez jakýchkoliv pohybů a vibrací. Prostředí zcela prosté otřesů je dokonce jednou ze základních podmínek pro úspěšné zrání a archivaci vína.
Proto jsou některé modely vinoték vybaveny několikanásobným systémem absorpce vibrací, mezi něž patří:
- usazení kompresoru na speciálních gumových tlumičích, tzv. „silent-blocích“
- silná vrstva polyuretanové pěny, která izoluje vnitřní skříň od těla spotřebiče a velmi účinně pohlcuje vibrace
- instalace skříně na gumových nožkách, které nepřenášejí do vinotéky rázy z okolí
- osazení vinotéky policemi z kvalitního dřeva, které absorbuje vibrace mnohem lépe, než kovové police
- využití termodynamického principu pro chlazení vinotéky, který na rozdíl od chlazení pomocí ventilátoru neprodukuje žádné vibrace
Systém automatického odmrazování zajišťuje udržování vnitřního prostoru vinotéky bez námrazy. K automatickému odmrazení dochází v pravidelných intervalech po ukončení každého chladicího cyklu. Přebytečná voda je odváděna do sběrné nádoby, která je umístěna v zadní části vinotéky u kompresoru, kde se, vlivem tepla produkovaného provozem kompresoru, odpaří do okolí.
Sluneční světlo obsahuje ultrafialové paprsky (UV záření), které urychlují oxidačně-redukční procesy a způsobují nežádoucí předčasné zrání vína. Proto jsou vinotéky opatřeny dveřmi s několika vrstvami skla a UV filtrem, čímž je zajištěna ochrana vína před nepříznivými vlivy světla.