ProBio Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá BIO 450 g
Popis
Pšenice červená je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. V České republice se ji povedlo namnožit z několika málo zdrojů z genobanky panu Janu Hlaváčovi, našemu partnerskému ekozemědělci.
Jak na červenou pšenici v kuchyni? Mouka z červené pšenice se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou.
Recepty:
Jidášky se skořicovou náplní
Vánoční skořicový věnec
Zajímavosti:
Propadli jste superpotravinám? Vsaďte na ty české!
Složení: 100 % celozrnná mouka z červené pšenice BIO
Balení: 450 g
CZ-BIO-002
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 352 kcal |
Tuky | 1,10 g |
z toho nasycené | 0,20 g |
Sacharidy | 69,40 g |
z toho cukry | 4,40 g |
Vláknina | 6,90 g |
Bílkoviny | 11,50 g |
Sůl | 0,00 g |