ProBio GASTRO - Mungo 3 kg BIO PROBIO
Popis
Mungo jsou malé zelené fazolky, které vynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Můžete si je dopřát v salátu, v polévce či je přidat do masových i zeleninových pokrmů.
Nejčastěji se konzumují naklíčené. Jak klíčit? Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát fazolky propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazolky do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 3× denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2–3 dnech jsou výhonky připravené ke konzumaci. Chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor naklíčeného munga snězte maximálně jednu hrst denně!
Recepty:
Hummus z fazolek mungo
Celozrnné zelníky
Zajímavosti:
Cítíte únavu a skolí vás každý vir a bacil? Změňte to – vsaďte na klíčky a výhonky!
Vypěstujte si doma vlastní multivitamín
Balení: 3 kg
CZ-BIO-002
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 314 kcal |
Tuky | 1,50 g |
z toho nasycené | 0,50 g |
Sacharidy | 42,10 g |
z toho cukry | 2,00 g |
Vláknina | 19,60 g |
Bílkoviny | 23,30 g |