ProBio GASTRO - Mouka pšeničná chlebová BIO 4 kg
mezi černou a bílou, takže mezi čím a čím? Mezi hladkou, tedy světlou a celozrnnou moukou. Celý popis
Popis
Chlebové mouky jsou tzv. zlatá střední cesta, něco mezi severem a jihem, mezi černou a bílou, takže mezi čím a čím? Mezi hladkou, tedy světlou a celozrnnou moukou.
Chlebová mouka si zachovala část obalové vrstvy, dobře se zpracovává a k tomu ještě obsahuje podstatnou část důležitých nutričních látek pro náš organismus. Na pečení chleba je tou nejlepší volbou. Je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah bílkovin a chleba se z ní peče dobře v troubě i v domácí pekárně, jak z droždí, tak i kváskový.
Na chleba jsou výborné všechny tři chlebové mouky, tedy pšeničná, špaldová i žitná samostatně i jejich kombinace. Pšeničná mouka je klasika, špaldová mouka má oříškovou chuť a žitná je chuti zemité a plné. I barvou se tyto mouky liší, špaldová je zabarvená do žluta a žitná má šedou barvu s odstíny zelené. Chlebová je tedy vhodná určitě na chleba, ale nebojte se ji použít i tam, kde jinak pečete z bílé mouky. Tmavší barvu pečiva i cukroví díky benefitu zdraví doma zcela jistě vysvětlíte.
Chlebové mouky
Složení:
Balení: 4 kg
CZ-BIO-002
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 353 kcal |
Tuky | 1,70 g |
z toho nasycené | 0,23 g |
Sacharidy | 69,10 g |
z toho cukry | 1,70 g |
Vláknina | 4,20 g |
Bílkoviny | 13,20 g |
Sůl | 0,00 g |