ProBio Bulgur pšeničný BIO 500 g
Popis
Znáte pšeničný bulgur? Bulgur se vyrábí z pšenice speciální tradiční technologií. Pšenice se nejprve aktivuje vodou a teplem a nechá se částečně naklíčit (v zrnu tak vznikají enzymy a stává biologicky aktivním), poté se párou vysuší a nakonec se hrubě nadrtí. Díky této úpravě je lehce stravitelný. Bulgur má vysoký obsah vlákniny, což blahodárně působí na naše trávení a je nutričně bohatý.
Bulgur v kuchyni: Oceníte především jeho rychlou přípravu a univerzálnost. Je připraven za cca 20 minut. Bulgur krátce povaříte (5 minut) a necháte jej 15 minut dojít pod pokličkou. Využijete jej jako přílohu k masovým, zeleninovým pokrmům, pro přípravu různých směsí, do salátů, karbenátků a placiček, na zapékání, jako zavářku do polévek, pilafů apod.
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.
Složení: 100 % pšeničný bulgur BIO
Balení: 500 g
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 360 kcal |
Tuky | 1,00 g |
z toho nasycené | 0,20 g |
Sacharidy | 78,10 g |
z toho cukry | 0,40 g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | 11,00 g |
Sůl | 0,04 g |