10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 420559

illy Espresso bez kofeinu ESE pody 18 ks

illy Espresso bez kofeinu ESE pody 18 ks

Akce
Porcovaná káva Illy je bez kofeinu a i přes to si zachovala svou bohatou chuť a aroma. Praktické ESE pody usnadní a urychlí přípravu a zamezí nechtěnému rozsypání kávy a znečištění přístroje. Celý popis
Sleva 34 % 219 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
143 Kč
1,14 Kč/g
Zboží od: MALL
Sleva 34 % 219 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
143 Kč
1,14 Kč/g
Platí do 8.12.2024 nebo do vyprodání
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
S novou kartou za

Již dnes na výdejním místě
25.11.2024 na vaší adrese

Popis

logo

Illy Espresso bez kofeinu ESE pody

  • Balení obsahuje 125 g mleté kávy porcované v 18 ESE podech.
  • ESE (easy serving espresso) pody zajišťují snadnou a rychlou přípravu.
  • Káva je připravena rychle bez znečištění kávovaru a nutného úklidu.
  • Vhodná pro přípravu všech kávových specialit.
  • Obsah kofeinu méně než 0,05%.
O značce illy:

Společnost illy byla založena roku 1933 v italeském Terstu. Už od počátku nabízí ty nejjemnější produkty a snaží se být synonymem kávové kultury a dokonalosti kávy. Hlavními hodnotami značky illy je vášeň pro dokonalost a etika. Vášeň pro dokonalost se projevuje láskou ke kráse a úctou k dobře vykonané práci. Etika je chápána ve smyslu postupného budování hodnoty prostřednictvím udržitelného růstu, transparentnosti a rozvoje lidí.

Co je espresso?

Espresso můžeme definovat jako šálek kávy (nepřesahující 30 ml), který je připravován speciální metodou, přičemž jedinými ingrediencemi je voda a kávový prášek z čerstvě namletých zrn.

Espresso má být podáváno v elegantních porcelánových šálcích, pěna (2 – 4 mm), která je oříškově až tmavě hnědá s načervenalým odleskem a s nepatrnými šmouhami, zůstane až celé 2 minuty po zamíchání.

Vůně espressa illy je silná a intensivní a zanechává dlouho pocit vnitřního naplnění a uspokojení.

Jeho chuť je vyvážená a příjemný pocit zůstane i několik desítek minut po jeho vypití.

Illy espresso není nikdy vodové, je jako sametový krém. Díky nízkému obsahu kofeinu si můžete vychutnat i několik šálků illy denně.

O kávě illy
banner

Kávu lze rozdělit na dvě odrůdy – arabica a robusta. Liší se v náročnosti pěstování (arabica je pěstována ve vyšších polohách) a snad nejvýraznějším rozdílem je obsah kofeinu – arabica má na rozdíl od robusty třetinový obsah kofeinu. Každá z nich ještě zahrnuje několik druhů, které jsou obvykle pojmenovány podle oblasti, ze které pochází. Hlavní vlastností dobrého espressa je jeho vyvážená chuť. Úspěch chuti illy espressa je v harmonii mezi kyselostí a hořkostí. Použitím jednoho druhu kávy však této harmonie není možné dosáhnout. Illy je proto směsí devíti kvalitních druhů odrůdy Arabica.

Sklizeň – na jedné větvi můžeme najít kávové boby různého stupně zralosti. Pokud tedy probíhá sklizeň strojově, mohou se mezi zralé kávové boby dostat i ty nezralé, které naruší výslednou chuť kávy. Proto illy upřednostňuje ruční sběr a dále jsou zpracovávány pouze zralé kávové boby.

Loupání – je to proces, kdy se z každého bobu oddělí dvě kávová zrna. Používají se dvě metody. Suché loupání – sklizené boby, které jsou již zbavené ostatních nečistot, se rozprostřou po plátech a nechají se na slunci, kde po několika dnech slupky prasknou, poté se dávají do speciálního stroje, kde se boby zbavují popraskaných slupek. Mokré loupání – je delší a složitější než suché loupání, kávové boby se vloží do stroje, který mezi rotujícími kotouči slupky rozbije.

Selekce – po vyloupání kávových zrnek je třeba zkontrolovat, zda je každé zrnko v pořádku a zda vyhovuje požadovaným parametrům. Proto se ve speciálním přístroji jedno po druhém elektronicky třídí.

Pražení – dává kávě její unikátní aroma, chuť a barvu a je rozhodujícím procesem ve zpracovávání kávy. Probíhá v obrovských válcích a teplota nesmí přesáhnout 230 °C.

Chlazení – když je káva upražena, nastává problém samovolného vznícení zrn. K ochlazení kávy je možné použít dvě metody – chlazení vodou a chlazení vzduchem. Chlazení vodou je sice mnohem rychlejší, ale je nutné si uvědomit, že káva je hydroskopická, tzn. že absorbuje velké množství vody a vlhne. Illy proto ochlazuje svou kávu vzduchem, který zachová její hmotnost i aroma.

Balení – obal musí garantovat ochranu kávy před kyslíkem a vlhkostí, jež by mohla zavinit plísně. Illy se zaměřuje na způsob zvaný ‚presurizace', který používá kovové nádoby s bezpečnostním uzávěrem. Při balení je do plechovky přidáván stlačený plyn, inertní ve vztahu ke kávové směsi. Káva si tak uchovává bohatost aroma a chuti po mnoho měsíců! Díky speciálním metodám chlazení a balení produkuje illy kávu s vlhkostí nižší než 1 % (což je 5× méně než u jiných).

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: