Heera Badyán 50g
Popis
Badyán je spolu s hřebíčkem, fenyklem, bílým pepřem a skořicí součástí koření pěti vůní, které se používá na pečené maso, ryby, zeleninu či jen tak na rýži.
Samotný badyán se přidává do hruškových a jablečných kompotů, švestkových povidel, ale i do perníku, sladkého pečiva či sušenek. A co by to bylo za domácí sušenky, kdyby nebyly s čokoládou nebo ořechy.
Své využití najde i v různých marinádách či v omáčkách. Badyán můžete též využít k aromatizaci čaje či svařáku.
Ve vietnamské kuchyni se používá do známé polévky pho. Badyán si velmi dobře rozumí s chilli.
V indické kuchyni se badyán často používá do aromatických pokrmů z rýže – s masem, brambory nebo jen kořeněnou masalou. Často se kombinuje s hřebíčkem, skořicí a kardamomem, se kterými vytváří velmi intenzivní unikátní vůni a chuť.
SPECIFIKACE:
- Složení: badyán
- Objem: 50 g
- Země původu: Vietnam
- NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
- Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 1606 kJ/ 384 kcal
- Tuky: 16 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g
- Sacharidy: 50 g, z toho cukry: 2,2 g
- Bílkoviny: 17,6 g
- Soli: 0,04 g