COFFEEDREAM Káva UGANDA SILVERBACK - natural - Gramáž: 500g, Typ kávy: Hrubé mletí - frenchpress, filtrovaná káva, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem, Stupeň pražení: pražení COFFEEDREAM
COFFEEDREAM Káva UGANDA SILVERBACK - natural - Gramáž: 500g, Typ kávy: Hrubé mletí - frenchpress, filtrovaná káva, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem, Stupeň pražení: pražení COFFEEDREAM
Popis
UGANDA SILVERBACK – natural
Země: Uganda
Oblast: Bulambuli District
Druh: ARABICA
Období sklizně: září – leden
Nadmořská výška: 1.600 – 1.900 m.n.m.
Odrůdy: SL 34, K7, Blue Mountain
Zpracování: Přírodní
Chuťový profil kávy: káva s příjemnou špičatou kyselinkou, hladké šťavnaté tělo, červené bobule a trochu jasmínu s malinama krásně dokreslené příjemnou čokoládovostí.
Popis
Tato káva pochází ze svahů hory Elgon, přesně z oblasti tzv Bulambuli. Kávu pěstují drobní zemědělci, kteří pak své třešně prodávají NKG. Ibero Uganda (NKG) vybudovala v této oblasti mycí stanici, aby mohla vyrábět vysoké kvalitní Arabica a Robusta. Většina farmářů prodávajících společnosti Ibero je součástí NKG program BLOOM. Kromě mycí stanice má Ibero blízko také sušící dvůr Město Mbale, kde se suší kávy.
Farmáři sbírají třešně ráno a pak je doručují do mycí stanice od oběda. Tam se provádí přísná kontrola kvality a zemědělci dostávají peníze okamžitě. Káva se pak zpracovává jako natural nebo jako vyprané. Když se zpracovává jako přírodní, plave na sušárně a suší se 21– 28 dní. Pokud je káva zpracována jako umytá, je rozmělněna a poté fermentována přes noc. Po po umytí a třídění se káva vkládá do solárních sušiček v mycí stanici. Po dvou dnech se káva přiveze na sušící dvůr a suší se 14 až 21 dní.
Pozn. COFFEEDREAM: světle pražená na filtr to je velmi příjemné ovocné pohlazení :-)