COFFEEDREAM Káva ETIOPIE YIRGACHEFFE GEDEB Gr. 1 - Gramáž: 500g, Typ kávy: Hrubé mletí - frenchpress, filtrovaná káva, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem
COFFEEDREAM Káva ETIOPIE YIRGACHEFFE GEDEB Gr. 1 - Gramáž: 500g, Typ kávy: Hrubé mletí - frenchpress, filtrovaná káva, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem
Popis
Distributor: Mr. Getachew
Druh kávy: 100% ARABICA Etiopie HEIRLOOM a nativní káva lesního původu
Země: Etiopie
Oblast: Gedeb, Yirgacheffe – Kochere
Metoda zpracování: suchou cestou – sušeno na slunci na vyvýšených stolech
Nadmořská výška pěstování: 1800 – 2200 m.n.m.
Sběr: ruční
Období sběru: od listopadu do ledna
Místo zpracování: stanice GEDEB
Producenti: Asi 600 drobných zemědělců v okolních oblastech i vzdálených farmářů.
Sušení: Sušení na slunci 15 – 20 dní na afrických sušících postelích na pytlovinách. Kávy jsou
v poledne a v noci pokryté plastem.
Půda: Sopečná ložiska, bohatá na minerály a dusík.
Getachew má zkušenosti jako producent a již několik let je schopen dokázat
že řídí kvalitní produkci na nejvyšší úrovni. Kávy používané pro přírodní produkty
pocházejí z druhé poloviny sklizně. Vybráno hlavně v prosinci a lednu. Tento
káva pochází ze soukromého mlýna vyrábějícího přírodní kávy v místní komunitě Gedeb. The
jedinečná chuť regionu spolu s dobře zpracovanými přírodními produkty vytváří zadní a super
komplexní chuťový profil. Pracujeme v úzké spolupráci se společností Getachew na zvyšování kvality prostřednictvím
systematická práce na zpracovatelské stanici. Třešně jsou z malých rodinných pozemků obou
nedávno vysázené stromy vylepšených odrůd a tradičních starých odrůd. Organické hnojivo je
běžné, prořezávání méně časté.
Výroba skvělých přírodních káv je náročná a vyžaduje alespoň stejnou pozornost
podrobnosti jako výroba dobře umyté kávy. Třešně jsou ručně tříděné pro nezralé a
přes zralé třešně, abyste získali sladší a čistší produkt. Přírodní káva je normální
zpracované v pozdější části sklizně a to je, když sklizeň vrcholí v
vyšší nadmořské výšky. První povrch sušení je zásadní a je na relativně tenkých vrstvách
stoly, abyste se vyhnuli fermentovaným příchutím, a mělo by se přibližně do fáze nazývané „rozinka“ dostat
25% vlhkost za pár dní. Je důležité opatrně třešněmi pohybovat, aby nedošlo k poškození
ovoce. Ve druhé fázi, od 25% do 12% vlhkosti, se vrstvy vytvoří a je to
během dne se neustále pohybuje a potřebuje odpočinek uprostřed dne a v noci. K rychlému sušení
zvýší velmi ovocnou chuť a učiní ji nestabilní, ale pomalé sušení může vytvořit plísně
a další příchutě. Je to nákladný proces, který vyžaduje dobrou práci a pozornost, pokud ji chcete
na nejvyšší úrovni kvality.
Chuť a specifikace: plné tělo, ovocná chuť s téměř střední broskvovou aciditou a chutí švestky, manga, třesní, karamelu a dochutí po lískových oříšcích s ananasem. Vše ve velmi jemném neagresivním nádechu.