Bionebio Bio fazole mungo 25 kg
Popis
Tyto malé zelené fazole jsou velmi oblíbené v čínské i indické kuchyni. Vařené fazole mungo používáme do hustých zeleninových polévek, do směsí se zeleninou či masem a jako základ vegetariánských karbanátků. Fazole mungo jsou však nejznámější ve své druhé podobě, jako klíčky. Jedná se totiž o nejčastěji používané klíčky na světě. Podle toho, jak dlouho necháme mungo klíčit, získáme buď krátké klíčky na mlsání a do salátů, nebo dlouhé křupavé klíčky, které jsou vynikající kratičce osmažené v asijských pokrmech.
Základní příprava fazolí mungo je poměrně rychlá. Fazole nemusíme namáčet, 3 hrnky vody přivedeme k varu, přidáme 1 hrnek fazolí a vaříme na mírném ohni cca 40 minut do měkka.
Klíčení fazolí mungo: Fazole propláchneme ve vodě, dáme do širokohrdlé zavařovací lahve a přidáme tolik vody, aby byly zakryté. Necháme přes noc nabobtnat, poté slijeme vodu, dobře propláchneme a necháme odkapat. Vrátíme fazole do zavařovačky, hrdlo překryjeme kouskem látky nebo papírem a necháme klíčit na polosvětlém chladnějším místě. Každých 8 hodin propláchneme a necháme odkapat. Necháme klíčit 2 – 4 dny podle toho, jak velké chceme klíčky. Nakonec propláchneme a skladujeme v ledničce až několik týdnů.
HMOTNOST: 25 kg
ZEMĚ PŮVODU: Uzbekistán
SLOŽENÍ: fazole mungo z kontrolovaného ekologického zemědělství
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje žádné alergeny ani jejich stopy.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 1281 kJ/304 kcal |
---|---|
Tuky | 1,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 42 g |
z toho cukry | 3,1 g |
Vláknina | 17 g |
Bílkoviny | 23 g |
Sůl | 0,02 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Fazole mungo. Skladujte v suchu.
UPOZORNĚNÍ: Použitá fotka je pouze ilustrační, produkt se může lišit co do tvaru, velikosti či barvy.
DE-ÖKO-003
Zemědělská produkce mimo EU