ProBio Pohanka kroupa BIO 500 g
Popis
Pohanka je plodina, která na český stůl patří již od středověku. Je nutričně bohatá, má vysoký obsah vlákniny, bílkovin, vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.
U pohanky garantujeme bezlepkovost (obsah lepku 20 mg/kg). Zpracováváme ji u nás v bezlepkovém mlýně, kde je bezlepkovost přísně kontrolována.
Využití pohanky kroupy: Pohankové kroupy jsou výborné na přípravu risot (kroupot), jako příloha k masovým i zeleninovým pokrmům, můžete je přidat do salátů, karbenátků, zapékat je v různých slaných i sladkých variacích, přiravit z nich snídaňové kaše (více je rozvaříte) apod.
Víte že? Jsme specialisti na zpracování pohanky. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992. Pohanku loupeme mechanicky, proto je světlá (druhý způsob je tepelně – pak je pohanka tmavá). Pohanka si tak zachová více hodnotných látek než při tepelném zpracování. Pohanku zpracováváme v unikátním bezlepkovém mlýně s velkou péčí, ručíme tak za její bezlepkovost a mimořádnou kvalitu.
Složení: 100 % pohanka loupaná kroupa BIO
Balení: 500 g
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 345 kcal |
Tuky | 2,10 g |
z toho nasycené | 0,26 g |
Sacharidy | 68,00 g |
z toho cukry | 0,90 g |
Vláknina | 4,40 g |
Bílkoviny | 11,00 g |
Sůl | 0,00 g |