Heera Atta mouka na chapatti 1,5kg
Popis
Mouka Heera Atta Medium se mele z vysoce kvalitní pšenice, má přirozeně nízký obsah soli, nasycených tuků a cukru a je zdrojem vlákniny. Mouka snadno absorbuje vodu, takže těsto je měkké a snadno se hněte a válí. Díky tomu zůstane vaše chapatti měkké a chutné po celé hodiny.
Chapatti je jeden z druhů indického chleba, podávaný jako příloha (například ke curry). Je z velmi tenkého těsta a je velice podobný tortille z mexické kuchyně. Je důležitou součást indické kuchyně a ostatních kuchyní indického subkontinentu.
Použití: Recept na chapatti (roti):
Ingredience:
- 2 šálky mouky Heera Atta chapatti medium
- voda dle potřeby
- špetka soli
- 1 PL rostlinného oleje
Postup:
- Vezmeme mouku, vodu a sůl a uhněteme tuhé těsto. Jakmile je těsto hotové, nalijeme na jeho vnější stranu trochu rostlinného oleje. Poté necháme alespoň 30 minut odležet.
- Odtrhneme malý kousek těsta (cca velikosti vlašského ořechu).
- Pomocí válečku a suché mouky chapatti vyválíme do kulatého tvaru, co nejvíce natenko je možné.
- Vložíme vyválené chapatti na předehřátou těžkou pánev. Jakmile je hotová jedna strana, přetočíme na druhou. Když se na druhé straně objeví hnědé skvrny otočíme znovu.
- Použijeme kuchyňskou utěrku a chapatti lehce přitlačíme na pánev a zároveň otáčíme, aby se nafoukly.
- Uděláme křupavé podle potřeby a pokud chceme připravit máslové chapatti, dáme na připravené chapatti máslo.
- Servírujeme teplé s různými curry.
SPECIFIKACE:
Složení: semolina 100%
Objem: 1,5 kg
Vyrobeno ve Velké Británii.
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1419 kJ/ 333 kcal
Tuky: 1,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 73,7 g, z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 11,5 g
Soli: 0 g