Značka
Cena
Dostupnost
Kategorie
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
K přípravě tradičního guláše je zapotřebí dostatek cibule, maso, trpělivost a odvážná ruka co se týče koření. S Lajošovým gulášovým kořením to bude hračka. Sladká a ostrá paprika, česnek, kousky cibule a kmín se postarají o vydatný temperament maďarského národního jídla.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Objevte pradávný poklad Inků! Jemně trpký, lehce kouřový nálev z kůry stromu zvaného Strom života je skvělou jihoamerickou alternativou černého čaje.Návod k přípravě: vrchovatou lžíci lapacha vařte v 3/4 litru vody asi 5 minut, poté nechte ještě 15 min. luhovat.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Když si čajová konvice na chvíli udělá dovolenou, je tu léto a čas na LEDOVÝ DŽBÁNEK od SONNENTORU. Lahodná citronová chuť verbeny jde ruku v ruce s osvěžující mátou a zaručí vám dokonalý požitek v horkých letních dnech.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Když si čajová konvice na chvíli udělá dovolenou, je tu léto a čas na LEDOVÝ DŽBÁNEK od SONNENTORU. Znamenitá chuť ovoce spolu s jemnou ostrostí zázvoru vám připomene dlouhé letní večery. Ozvláštněte si tento sladký moment čerstvými jahodami a meduňkou z bylinkové zahrádky. Rádi mlsáte?
můžete mít 3.12. - 4.12.
Vychutnejte si v horkých letních dnech osvěžující souhru pomeranče a bazalky. Nakonec můžete přidat i kousky čerstvého ovoce.Návod k přípravě: 1 pyramidální sáček na 250 ml (nebo 4 sáčky na 1 litr) studené vody a nechat stát 30–45 minut.Skladování: Skladovat v suchu a chladu.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Díky vyvážené kombinaci kopřivy dvoudomé, květu černého bezu, citronové trávy, zeleného ovsa, maté, kontryhele, okvětních plátků růže, slunečnice a zázvoru je tento bylinný čaj velmi osvěžující. Je ideálním doprovodem v čase očistných kúr a půstu.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Libeček – „Polévkové koření ala příroda“. Klasická polévková nať Libečku má bylinné aroma se stopami anýzu, citronu a droždí. Jeho chuť připomína celer, ale je intenzivnější. Používat libeček pouze do polévek by ovšem byla chyba.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Lipový květ je „sladký, smyslný a plný lásky“. Čaj z lipových květů je čaj pro chvíle pohody a harmonie. Je pro něj typická nasládlá vůně i jemná chuť.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Majoránka i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. V kuchyni platí: buď jedno, nebo druhé. Majoránka má podstatně jemnější vůni než oregano a taky chutná méně peprně a jemně nasládle.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Láska na první doušek. Nechte se okouzlit šťavnatou chutí malin, ať už samotných, nebo ve společnosti čerstvého ovoce a plátku citronu. S tímto sirupem připravíte osvěžující nápoj pro děti a okouzlíte s ním každou návštěvu.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Kdo má meduňku na zahradě, může se těšit z její citronové vůně při každém průchodu kolem ní. Tento čaj má v sobě něco velmi osvěžujícího a chutná stejně dobře studený i teplý. Meduňka je bylinka s všestranným využitím.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Chutí připomíná česnek, ale intenzita chuti je jemnější a slabší a krom česneku v ní ucítíte i stopy pažitky. S česnekem medvědím můžete zjemnit zeleninové, bramborové pokrmy a saláty.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Muškát – „silné koření“. Muškát není botanicky vzato ořech, nýbrž jádro broskvovitého ovoce. Muškát má jemnou aromatickou vůni a trošku pálivou, silně kořeněnou, teplou chuť.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Muškát není botanicky vzato ořech, nýbrž jádro broskvovitého ovoce. Muškát má jemnou aromatickou vůni a trošku pálivou, silně kořeněnou, teplou chuť. Využití: Koření plné síly je ideální do polévek, omáček, zeleniny a sýrového fondue a obzvláště se hodí na bramborové pokrmy jako je např.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Pro stromy nevidíte les? Tak to je čas na malou pauzu! V tomto čaji se snoubí vybrané lesní bylinky. Zastavte spěch a zhluboka se nadechněte.18 nálevových sáčků à 1,2 gNávod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 5–10 min.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Už Indiáni obdivovali nové koření a přidávali jej i do čokolády. Jeho vůně je velmi výrazná a anglický název „Allspice – všekoření“ vypovídá o tom, že se v něm snoubí všechny chutě hřebíčku, skořice a muškátového oříšku i květu.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Dobromysl neboli oregano – umění italské kuchyně by nebylo dokonalé bez tohoto bylinného, peprného, hořce-ostrého koření. Středoevropané již od Italů něco okoukali. Rádi používají oregano do zeleninových pokrmů nebo omáček na těstoviny.
můžete mít 3.12. - 4.12.
V šálku připomíná svou sytou barvou červené víno, vůní zase zralé plody černého bezu. Chuť tohoto čaje však utváří ovocná kyselost skutečných malin a sladkost mu dodává vanilka. Tento čaj tvoří dobrý základ pro ovocné bowle, ale je také dobrým společníkem kyselkavých závinů a tvarohových jogurtů.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Zajímavá aromatická kombinace různých druhů pepřů je velmi chutnou záležitostí. Čerstvě namletý se hodí k pikantnímu dochucení téměř každého jídla: do čerstvě uvařených těstovin, k rybě, rýžovým pokrmům a zelenině. Kvůli jeho ostrosti by měl být dávkován s obezřetností!
můžete mít 3.12. - 4.12.
Pepř je „více než jen kýchací prášek“. K získání bílého pepře se sklízí černé zcela zralé plody a poté jsou cca týden namočeny ve vodě. Mesocarp – vnější obal, se přitom rozpadne a odtělí se tím od endocarpu.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho úplným dozráním a poté se suší. Černý pepř je mnohostranně využitelný a používá se celý, drcený nebo čerstvě mletý.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho úplným dozráním a poté se suší. Černý pepř je mnohostranně využitelný a používá se celý, drcený nebo čerstvě mletý.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Pepř růžový vlastně není příbuzný pepře. Růžový pepř patří do rodu Anacardiaceae (ledvinovníkovitých). Strom Schinus je nositelem růžových, bobulovitých plodů, které mají nasládlou, lehce pryskyřicovou chuť podobnou jalovci. Růžový pepř se pěstuje v Peru, Brazílii a ostrově Réunion.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Kýchací prášek? Ano, to také. Zelený pepř však dokáže více než jen to. Ještě nezralá zrnka pepře jsou velmi aromatická, v chuti převažují citronové tóny s jemným aromatem pepře.
můžete mít 3.12. - 4.12.