Tescoma Tescoma Pánev i-PREMIUM průměr 24 cm (602024)
Popis
Opatřeno ergonomickou rukojetí z odolného plastu a nerezavějící oceli. Určeno pro všechny typy sporáků – elektrické, plynové, sklokeramické a indukční, vhodné do myčky. 5 roků záruka.
- průměr pánve 24 cm, průměr dna 19 cm
- dno z nerezavějící oceli pro rovnoměrnou distribuci tepla
- možno používat kovové kuchyňské nářadí
- ergonomická rukojeť
5 let záruka.
Vhodné pro všechny typy sporáků včetně indukčního.
Indukce: Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka a v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tak se rozkmitají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu nádoby, to se zahřívá a od něj pak připravovaný pokrm. Indukční nádobí velmi dobře poznáte. Na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky – několik vlnovek nad sebou, případně slovní označení Induction.
– Při vaření se šetří energie díky kratšímu ohřevu, ale také tím, že se varná zóna přizpůsobí velikosti nádobí, zahřívá se pouze dno. Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %.
– Indukce má velikou výhodu v tom, že po sejmutí nádobí plotýnka končí ihned s ohřevem, není třeba manuální vypnutí. Cívka pod deskou prostě potřebuje „partnera“ pro elektromagnetickou indukci.
Používání hrnců a pánví na indukčních sporácích
Sklokeramická deska: je rovněž úspora elektrické energie. Desky se rozdělují do několika stupňů, od běžných přes desky s high-light zónou až po desky s indukčním ohřevem. High-light je zóna na sklokeramické desce, kde dochází k velmi rychlému ohřevu. Zkrátí se doba vaření a rychleji reaguje na změnu teploty. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné.
Video
K pánvi dále doporučujeme: