10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 13020392

Šmajstrla Pohanka LÁMANKA 400g

Šmajstrla Pohanka LÁMANKA 400g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Bez lepku. Tradiční výroba, česká pohanka. Pohankový mlýn Šmajstrla. Celý popis
65 Kč
0,16 Kč/g
65 Kč
0,16 Kč/g
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
S novou kartou za

30.12.2024 na výdejním místě
30.12.2024 - 2.1.2025 na vaší adrese

Popis

Vyrobeno s láskou z ČESKÉ pohanky, v Pohankovém mlýně Šmajstrla.

 

Bez lepku.

 

 

V našem rodinném mlýně šetrně mechanicky loupaná česká pohanka, takovým způsobem, aby v ní zůstávaly veškeré vitamíny.

Samozřejmostí je její přirozená bezlepkovost, v našem mlýně totiž zpracováváme pouze českou pohanku, tím pádem se nemůže kontaminovat lepkem.

Zrna mechanicky loupané pohanky, která jsou zlomená na půl. Proto Lámanka.

Lámanka je vhodná jako příloha, můžeme jí použít i jako zavářku do polévky, nebo si ji jen tak vsypejte do jogurtu místo vloček.

Naši pohanku nemusíte vařit!

Základní příprava pohanky:

Pohanku lámanku nasypeme do nádoby a zalijeme převařenou, ne vroucí, vodou. Přibližně v poměru 1:1,5 – 2 (pohanka:voda). Platí, čím více vody, tím řidší kaše. Proto vody raději méně. Teplota vody by neměla přesahovat 80°C, abychom zbytečně neničili Rutin. Potom nádobu s pohankou přikryjeme a necháme naměknout 20 minut. Můžeme dát pod peřinu, jako za časů našich babiček.

Pokud použijeme pohanku jako přílohu, ochutíme ji osmahlou cibulkou na oleji či česnekem na olivovém oleji – osmahneme do „sklovata“. Hotovou pohanku stačí s cibulí nebo česnekem smíchat a osolit.

 

Složení: 100% pohanka

Hmotnost: 400g

 

Nutriční hodnoty na 100g:

Energetická hodnota: 1490 kJ / 355 kcal

Tuk: 2,8g

– z toho nasycené mastné kyseliny: 0,62g

Celkový obsah sacharidů: 68g

– z toho cukry: 0,8g

Bílkoviny: 12,2g

Sůl: 0,01g

Země původu: Česká republika

Výrobce: Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o., Kopaná 806, 744 01 Frenštát p. R.