Hario Dripper Hario V60 (VD-01T) čirý, plastový
Popis
Dripper Hario V60–01 vč. odměrky
Dripperů je hodně, ale V60 je jen jeden. Hario V60 je vhodný na ty nejlepší kávy světa.
Varianta pro přípravu 250 ml kávy
Hmotnost: 77g s odměrkou 89g
Hlavní přednosti Dripperu Hario V60–01
- V60 je navržený tak, že stěny dripperu svírají úhel 60°.
- Stěny jsou opatřeny vroubky, který napomáhají odvádět nápoj do spodní části dripperu a dále do šálku.
- Vhodné pro mytí v myčce.
- Máte celou extrakci naprosto pod kontrolou. Díky tomu je V60 vhodný pro přípravu tech nejlepších světových káv.
Zajímavosti o dripperu Hario V60
Zdá se Vám název V60 trošku divný nebo nesrozumitelný? V značí tvar dripperu a číslo 60, značí 60° který mezi sebou svírají stěny značící písmeno V.
Hario V60 je velice individuální záležitost, díky tomu, že máte celou extrakci plně pod kontrolou chutná i stejná káva od různých baristů různě. Najděte i Vy tu Vaši chuť, která bude jen a jen Vaše.
JAK PŘIPRAVIT FILTROVANOU KÁVU?
✔ Celkový čas přípravy: 2–3 minuty
✔ Objem kávy: pro 250ml
✔ Množství kávy: 18g
- Namelte 18g čerstvé kávy a to na stupeň hrubosti připomínající kuchyňskou sůl.
- Do dripperu nejprve vložte papírový filtr a důkladně jej propláchněte horkou vodou. Jedná se o velmi důležitý krok, který je často opomíjený. Díky němu však filtr ztratí svoji papírovou chuť.
- Položte dripper na servírovací konvičku či šálek a do propláchnutého filtru nasypejte namletou kávu.
- Spaření kávy. Kávu zalijte cca 30 ml vody o teplotě 92 –93 °C, aby byla celá smočená a vyčkejte asi 30 vteřin. Káva při tomto kroku uvolňuje přebytečný CO2. Vodu používejte ideálně filtrovanou.
- Pokračujte v zalévání vodou. K zalévání potřebujete pomalý, stejnoměrný proud vody. Nejlépe poslouží konvice s dlouhou úzkou hubicí například klasická Hario Buono. Doporučujete zalévat ve směru spirály od kraje do středu a zase zpět ke kraji.
- Celková doba této extrakce by měla trvat 2,5–3 minuty. Pokud Vám voda skrze dripper protéká rychleji, namelte příště kávu jemněji. Naopak, pokud voda protéká přes filtr pomaleji, kávu namelte na vyšší hrubost.
- Po protečení veškeré vody odložte dripper a propláchněte jej horkou vodou.
- Vychutnejte si svůj šálek lahodné filtrované kávy
TIP: Na filtr se skvěle hodí světleji pražené kávy, například Etiopie Sidamo, či Brazil Santos.
Ve společnosti HARIO se věnujeme navrhování, výrobě a prodeji žáruvzdorného skla již od založení společnosti v roce 1921. HARIO je jediným výrobcem žáruvzdorného skla v Japonsku s vlastní továrnou.