10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Levné Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
shumee Nůž na dort SWISS CLASSIC, délka 260/390 mm shumee Nůž na dort SWISS CLASSIC, délka 260/390 mm
shumee Nůž na dort SWISS CLASSIC, délka 260/390 mm

Nůž na dort SWISS CLASSIC, délka 260/390 mm

můžete mít 28.11. - 29.11.

shumee Univerzální kuchařský nůž SUPRA 300/450 mm shumee Nůž na dort SWISS CLASSIC, délka 260/390 mm
shumee Univerzální kuchařský nůž SUPRA 300/450 mm

Univerzální kuchařský nůž SUPRA 300/450 mm

můžete mít 28.11. - 29.11.

shumee Kuchařský nůž FIBROX, délka 200/340 mm shumee Nůž na dort SWISS CLASSIC, délka 260/390 mm
shumee Kuchařský nůž FIBROX, délka 200/340 mm

Kuchařský nůž FIBROX, délka 200/340 mm

můžete mít 28.11. - 29.11.

Fissman Fissman Santoku nůž 6" BOKUDEN 15 cm shumee Ocílka na kuchyňské nože kulatá, délka 300 mm MASATLAR - Hendi 820018
Fissman Fissman Santoku nůž 6" BOKUDEN 15 cm

Fissman Nůž Santoku 6" BOKUDEN 15 cm Fissman Nůž Santoku Fissman ze série Bokuden o délce 6 palců, tedy 15 cm, je všestranný kuchyňský nástroj určený pro přesné krájení, sekání a krájení na kostičky. Díky tradičně inspirovanému japonskému designu nabízí tento nůž Santoku vyváženou kombinaci fu

můžete mít 28.11. - 29.11.

shumee Ocílka na kuchyňské nože kulatá, délka 300 mm MASATLAR - Hendi 820018 shumee Ocílka na kuchyňské nože kulatá, délka 300 mm MASATLAR - Hendi 820018
shumee Ocílka na kuchyňské nože kulatá, délka 300 mm MASATLAR - Hendi 820018
  • Délka 300 mm, – Polypropylenová rukojeť, – Nejvyšší kvalita zpracování, – Vhodné do myčky. Technické údaje: – Číslo položky – 820018 – Stav výrobku – Nové – Série – Masatlar – Typ – Kulatý brousek – Délka ocelové části – 300 mm – Materiál rukojeti – Polypropylen V ceně: – Brousek na nože, kulatý

Momentálně nedostupné

Samura Samura MO-V Chef AUS-8 200 mm shumee Ocílka na kuchyňské nože kulatá, délka 300 mm MASATLAR - Hendi 820018
Samura Samura MO-V Chef AUS-8 200 mm

Kuchařský nůž Samura MO-V 200 mm.

Kuchařskýnůž. Široká a dlouhá čepel je ideální pro krájení velkých produktů, masa, ryb nebo krouhání zelí. Technické specifikace:

Celková délka: 300 mm Délka čepele: 300 mm: 200 mm Délka rukojeti: 100mm Ocel: AUS8 Kalení: 59 HRC Rukojeť: G10 Hmotn

můžete mít 28.11. - 29.11.

Fissman Kensei Bokuden Kuchyňský nůž univerzální shumee Cukrářský nůž FIBROX vroubkovaný, délka 260/382 mm
Fissman Kensei Bokuden Kuchyňský nůž univerzální

Fissman Kensei Bokuden kuchyňský nůž univerzální Fissman Fissman Tsukahara Bokuden kráječ S radostí vám představujeme univerzální nůž Fissman z řady Tsukahara Bokuden – všestranný nástroj, který tvoří základ každé dobře vybavené kuchyně. Nůž má celkovou délku 260mm, s čepelí dlouhou 140mm. Čep

můžete mít 28.11. - 29.11.

IZMAEL Damaškový kuchyňský nůž Haraku-Multi KP35060 shumee Cukrářský nůž FIBROX vroubkovaný, délka 260/382 mm
IZMAEL Damaškový kuchyňský nůž Haraku-Multi KP35060

Damaškový kuchyňský nůž Haraku

Kvalitně zpracovaný kuchyňský nůž za úžasnou cenu! Ve struktuře materiálu se střídá více vrstev různých druhů oceli. Tyto vrstvy jsou spojeny metodou kovářského svařování do jednoho celku (u tohoto nože to je 67 vrstev).

můžete mít 27.11. - 28.11.

Magnum Boker Kuchařský nůž Boker Solingen Cottage-Craft malý Magnum Boker Kuchařský nůž Boker Solingen Cottage-Craft malý
Magnum Boker Kuchařský nůž Boker Solingen Cottage-Craft malý

Kuchařský nůž Boker Solingen Cottage-Craft malý Čepel ocel C75, celková délka 275 mm, délka čepele 165 mm, tloušťka čepele 2,9 mm, hmotnost 153 g, rukojeť ze švestkového dřeva Takzvané Kotten utvářely dějiny města Solingen již od 14. století. Mohutné brousky byly poháněny čistou vodou a svět

můžete mít 28.11. - 29.11.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.