Wüsthof vykosťovací nůž 14 cm - Classic Ikon
Popis
Vykosťovací nůž je určen k oddělení všech druhů masa od kostí. Dlouhá zakřivená čepel snadno klouže po kosti a umožňuje přesnou práci.
O řadě CLASSIC IKON CREMEDíky jemné, krémové rukojeti se nože řady CLASSIC IKON CREME vyznačují všemi přednostmi výrobků řady CLASSIC IKON a navíc se stávají nepopiratelně poutavým prvkem každé kuchyně.
Rukojeť je vyrobena ze syntetického materiálu, předem nýtovaná, bez svařování, splňuje nejvyšší standardy a umožňuje snadno udržovat nože čisté.
Díky inovativní geometrii čepele (vousu) a ergonomickému zaoblenému tvaru rukojeti nůž skvěle padne do ruky a je uživatelsky příjemný.
Čepel je extrémně ostrá a vydrží tak dlouho. Díky dokonalému řemeslnému zpracování je krájení, sekání a porcování s noži CLASSIC IKON CREME opravdovým potěšením.
Vlastnosti nožů řady CLASSIC IKON CREME- Přesně vykované z jednoho kusu chrom-molbden-vanadiové oceli X50CrMoV15 (slitina, která poskytuje správnou rovnováhu mezi odolností proti korozi, tvrdostí a lomovou houževnatostí)
- Absence vousů umožňuje broušení nože po celé délce čepele, spolu se speciálně navrženou rukojetí je nůž dobře vyvážený
- Trojitá nýtovaná čepel s nýty z nerezové oceli (zvýšená odolnost proti korozi)
- Technologie Precision Edge (PEtec) poskytuje o 20 % ostřejší řeznou hranu nože
- Kaleno na 58° Rockwell (optimální tvrdost zajišťující dlouhotrvající efekt ostré hrany a snadné přebroušení)
- Rukojeť je vyrobena z velmi odolného syntetického materiálu – polyoxymethylenu (POM) – s blízkou molekulární strukturou, odolným proti vyblednutí a změně barvy
- Vyrobeno v německém Solingenu
- Nože lze mýt v myčce, ale doporučujeme ruční mytí.
Nože WÜSTHOF jsou synonymem nejvyšší kvality a jako takové mají sloužit uživatelům co nejdéle při zachování jejich vlastností.
Nezapomeňte je proto ihned po použití umýt v teplé vodě s použitím jemných čisticích prostředků a poté je pečlivě osušit.
Po technologické stránce jsou téměř všechny nože WÜSTHOF vhodné do myčky nádobí (s výjimkou nožů IKON s dřevěnou rukojetí). Doporučujeme je však mýt ručně, protože při mytí v myčce jsou nože vystaveny určitým faktorům, které mohou ovlivnit jejich životnost. Čepele se mohou během provozních cyklů myčky o sebe klepat a zbytky jídla jako koření, šťávy nebo omáčky mohou nepříznivě ovlivnit ocel. Také nevhodné čisticí prostředky mohou způsobit korozi součástí.