Wüsthof Santoku nůž 17 cm - Ikon
Popis
Nůž Santoku 17 cm – Ikon WÜSTHOF
Nůž Santoku má čepel tenčí než tradiční kuchařský nůž, která na konci postupně zakulacuje a vytváří tak jednodušší hranu. Díky prohlubním na čepeli při krájení tvoří malé vzduchové kapsy zabraňující ulpívání krájených produktů na noži. Nůž Santoku skvěle poslouží při krájení na tenké plátky masa a ryb.
O řádku IKON
IKON je exkluzivní, „ikonická“ řada kovaných nožů značky WÜSTHOF, jejichž výrobní proces a konstrukce činí každý kus jedinečným.
Trojitě nýtovaná rukojeť je vyrobena ze speciálně vybrané odrůdy afrického černého stromu Grenadill, který je považován za jeden z nejtvrdších na světě. Kresba každého kusu dřeva je jedinečná a taková stává každá z exemplářů nože IKON. Navíc díky voděodolnosti a hygienickým vlastnostem skvěle hodí pro kuchyňské použití.
Ergonomický profil oboustranně zesílené rukojeti je zároveň zárukou vynikajícího vyvážení pro bezpečné uchopení a optimální polohu i při dlouhodobém používání.
Čepele jsou vykovány z jednoho kusu vysoce kvalitní vysoce uhlíkové oceli, chrom-molybden-vanadiové vyznačující pevností a trvanlivostí. Celý proces výroby kovaného nože skládá z více než 55 činností rozdělených mezi automatizované výrobní linky a řemeslné ruční práce. Nůž, který je nakonec ručně dokončen specialisty WÜSTHOF, získává nejvyšší ostrost, díky které je řezání noži IKON snadné, rychlé a přesné. Jedná o nejostřejší nože v nabídce značky.
Díky nejvyšší kvalitě jsou nože IKON doporučovány profesionálním kuchařům.
Vlastnosti produktu
- Přesně vykované z jednoho kusu chrom-molybden-vanadiové oceli X50CrMoV15 (slitina zajišťující správné vyvážení mezi odolností proti korozi, tvrdostí a odolností proti zlomení)
- Čepel je k rukojeti trojitě přinýtována nýty vyrobenými z nerezové oceli (zvýšená odolnost proti korozi)
- Technologie Precision Edge (PEtec) pro o 20 % ostřejší řeznou hranu nože
- Kaleno na 58 ° Rockwell (optimální tvrdost pro dlouhotrvající efekt ostré hrany a snadné ostření)
- Pohodlná tvarovaná rukojeť ze dřeva Grenadill (dal-bergia černostrom – druh ebenu)
- Mýt pouze ručně
- Vyrobeno v německém Solingenu
Jak pečovat o nože WÜSTHOF
Nože WÜSTHOF jsou synonymem nejvyšší kvality a jako takové mají sloužit uživatelům po co nejdelší dobu při zachování svých vlastností.
Proto je nezapomeňte umýt ihned po použití v teplé vodě pomocí jemných mycích prostředků a poté opatrně osušit.
Technologicky jsou téměř všechny nože WÜSTHOF vhodné do myčky nádobí ( kromě nožů s dřevěnými rukojeťmi řady IKON ). Doporučujeme však ruční mytí, protože při mytí v myčce jsou nože vystaveny určitým faktorům, které mohou ovlivnit jejich životnost. Během pracovních cyklů myčky může dojít k vzájemnému otloukání čepelí, zbytky jídla jako koření, džusy nebo omáčky mohou mít nepříznivý vliv na ocel. Také nevhodné detergenty mohou vyvolat korodování prvků.
Vlastnosti produktu
- čepel: ocel chrom-molybden-vanadiová X50CrMoV15
- vykované z jednoho kusu oceli
- O 20 % ostřejší hrana nože díky technologii Precision Edge (PEtec)
- absence vousů umožňuje ostření po celé délce nože
- čepel zapuštěná po celé délce rukojeti
- trojité nýtování čepele do rukojeti
- nýty z nerezové oceli odolné proti korozi
- rukojeť: syntetický materiál polyoxymethylen
- odolný proti vyblednutí a zabarvení
Kód produktu W-1010531317 Určení Santoku Délka (cm) 17 Řada Ikon Značka Wusthof Vyrobeno v Německu