Wüsthof Nůž na chleba 23 cm - Gourmet
Popis
Nůž na chleba je určen ke krájení všech druhů čerstvého a křupavého chleba. Díky zoubkované čepeli získáme plátky požadované tloušťky, aniž bychom museli chléb mačkat. Dobře poslouží i při porcování dortů a dortů.
O řadě GOURMETLehké, ostré a univerzální – tak lze charakterizovat řadu nožů GOURMET.
Nože řady GOURMET se podobají nožům řady CLASSIC, ale nemají charakteristickou kovanou základnu.
Přesné laserem řezané čepele z nerezové oceli jsou díky velmi vysokému stupni tvrdosti 56 HRC kvalitou a pevností srovnatelné s kovanými noži.
Díky nízké hmotnosti a ergonomii se velmi pohodlně používají. Trojitá nýtovaná rukojeť ze syntetického materiálu se velmi snadno udržuje v čistotě.
Řada GOURMET od WÜSTHOF bude díky svým funkčním hodnotám a skvělému poměru ceny a kvality ideální volbou jako sada prvních nožů pro každého, kdo začíná své dobrodružství v kuchyni, včetně té profesionální.
Vlastnosti produktu- Přesně laserem vyříznutý z jednoho fragmentu chrom-molybden-vanadiové oceli X50CrMoV15 (slitina zajišťující správnou rovnováhu mezi odolností proti korozi, tvrdostí a lomovou houževnatostí)
- Absence vousů umožňuje broušení nože po celé délce.
- Čepel je k rukojeti trojitě přinýtována nýty z hliníku
- Technologie Precision Edge (PEtec) poskytuje o 20 % ostřejší řeznou hranu nože
- Tvrdost podle Rockwella 56°
- Rukojeť je vyrobena z velmi odolného syntetického materiálu – polyoxymethylenu (POM) – s blízkou molekulární strukturou, odolným proti vyblednutí a změně barvy
- Vyrobeno v německém Solingenu
- Nože lze mýt v myčce, ale doporučujeme ruční mytí.
Nože WÜSTHOF jsou synonymem nejvyšší kvality a jako takové mají sloužit uživatelům co nejdéle při zachování jejich vlastností.
Nezapomeňte je proto ihned po použití umýt v teplé vodě s použitím jemných čisticích prostředků a poté je pečlivě osušit.
Po technologické stránce jsou téměř všechny nože WÜSTHOF vhodné do myčky nádobí (s výjimkou nožů IKON s dřevěnou rukojetí). Doporučujeme je však mýt ručně, protože při mytí v myčce jsou nože vystaveny určitým faktorům, které mohou ovlivnit jejich životnost. Čepele se mohou během provozních cyklů myčky o sebe klepat a zbytky jídla jako koření, šťávy nebo omáčky mohou nepříznivě ovlivnit ocel. Také nevhodné čisticí prostředky mohou způsobit korozi součástí.