Wüsthof Nůž na chleba 23 cm - Classic
Popis
Wusthof Nůž na chleba 23 cm – Classic
Nůž na chleba je určen ke krájení všech druhů čerstvého a křupavého chleba. Díky zoubkované čepeli získáme plátky požadované tloušťky, aniž bychom museli chléb mačkat. Dobře poslouží i při porcování dortů a dortů.
O řadě CLASSICCLASSIC by WÜSTHOF je největší kolekcí mezi řadami světových výrobců nožů. 70 tvarů čepelí a rozsah délek 7 až 36 cm dává přednost německému výrobci ze Solingenu. Výrobky řady se vyznačují čistým designem a snadnou obsluhou, zajišťující pohodlí v domácí i profesionální kuchyni.
Čepele nožů vykované z jednoho kusu chrom-molybden-vanadiové oceli, broušené pomocí patentované přesné laserové technologie PEtec. Ocel s tvrdostí 58HRC je optimálním parametrem pro udržení nože po dlouhou dobu ostrého a snadného přebroušení.
Černé nýtované rukojeti jsou vyrobeny technologií Full Tang – plný trn, ke kterému je rukojeť připevněna nýty.
Kvalita na prvním místě – to je motto specialistů značky WÜSTHOF při tvorbě svých produktů. Nejinak je tomu i v případě řady CLASSIC. Klasika neznamená žádné kvalitativní kompromisy.
Vlastnosti produktu- Přesně vykované z jednoho kusu chrom-molybden-vanadiové oceli X50CrMoV15 (slitina, která poskytuje správnou rovnováhu mezi odolností proti korozi, tvrdostí a lomovou houževnatostí)
- U vybraných modelů – absence vousů umožňuje broušení nože po celé délce. U jiných modelů poskytuje vousy dokonalé vyvážení nože. Vyberte si řešení, které nejlépe vyhovuje vašim preferencím
- Čepel je k rukojeti třikrát přinýtována nýty z nerezové oceli (zvýšená odolnost proti korozi)
- Technologie Precision Edge (PEtec) poskytuje o 20 % ostřejší řeznou hranu nože
- Kaleno na 58° Rockwell (optimální tvrdost zajišťující dlouhotrvající efekt ostré hrany a snadné ostření)
- Rukojeť je vyrobena z velmi odolného syntetického materiálu – polyoxymethylenu (POM) – s blízkou molekulární strukturou, odolným proti vyblednutí a změně barvy.
- Vyrobeno v německém Solingenu
- Nože lze mýt v myčce, ale doporučujeme ruční mytí.
Nože WÜSTHOF jsou synonymem nejvyšší kvality a jako takové mají sloužit uživatelům co nejdéle při zachování jejich vlastností.
Nezapomeňte je proto ihned po použití umýt v teplé vodě s použitím jemných čisticích prostředků a poté je pečlivě osušit.
Po technologické stránce jsou téměř všechny nože WÜSTHOF vhodné do myčky nádobí (s výjimkou nožů IKON s dřevěnou rukojetí). Doporučujeme je však mýt ručně, protože při mytí v myčce jsou nože vystaveny určitým faktorům, které mohou ovlivnit jejich životnost. Čepele se mohou během provozních cyklů myčky o sebe klepat a zbytky jídla jako koření, šťávy nebo omáčky mohou nepříznivě ovlivnit ocel. Také nevhodné čisticí prostředky mohou způsobit korozi součástí.