Wüsthof CLASSIC Filetovací nůž 16 cm
Popis
Wusthof
Tento nůž je díky tenké dlouhé čepeli určen pro přípravu ryb zejména filetování a oddělování od kostí. Úzká čepel také umožňuje oddělit maso od pokožky díky přesnému pohybu podél páteře.
O řadě CLASSIC
CLASSIC značky WÜSTHOF je kolekce, která je největší mezi řadou světových výrobců nožů. 70 tvarů čepelí a rozpětí délky 7 až 36 cm dává prvenství německému výrobci ze Solingenu. Výrobky řady vyznačují čistým designem a snadným používáním pro pohodlí při práci v domácích i profesionálních kuchyních.
Čepele nožů vykované z jednoho kusu chrom-molybden-vanadiové oceli naostřené pomocí proprietární patentované přesné laserové technologie PEtec. Ocel s tvrdostí 58HRC je optimálním parametrem pro zachování dlouhé ostrosti nože a snadného jeho opětovného nabroušení.
Černé nýtované rukojeti jsou vyrobeny technologií Full Tang – plného trnu, ke kterému je pomocí nýtů připevněna rukojeť.
Kvalita především – tato maxima svítí odborníkům ze značky WÜSTHOF při vytváření svých produktů. Nejinak je tomu i v případě řady CLASSIC. Klasika neznamená kvalitativní kompromisy.
Vlastnosti produktu
- Přesně vykované z jednoho kusu chrom-molybden-vanadiové oceli X50CrMoV15 (slitina zajišťující správné vyvážení mezi odolností proti korozi, tvrdostí a odolností proti zlomení)
- U vybraných modelů – absence vousů umožňuje naostřit nůž po celé délce. U ostatních modelů zajišťuje vousy perfektní vyvážení nože. Vyberte si řešení, které nejlépe vyhovuje vašim preferencím
- Čepel je k rukojeti trojitě přinýtována nýty vyrobenými z nerezové oceli (zvýšená odolnost proti korozi)
- Technologie Precision Edge (PEtec) pro o 20 % ostřejší řeznou hranu nože
- Kaleno na 58 ° Rockwell (optimální tvrdost pro dlouhotrvající efekt ostré hrany a snadné ostření)
- Rukojeť je vyrobena z vysoce odolného syntetického materiálu-go – polyoxymethylenu (POM) – s přísnou molekulární strukturou, odolnou proti vyblednutí a zabarvení.
- Vyrobeno v německém Solingenu
- Nože lze mýt v myčce, doporučuje však ruční mytí.
Jak pečovat o nože WÜSTHOF
Nože WÜSTHOF jsou synonymem nejvyšší kvality a jako takové mají sloužit uživatelům po co nejdelší dobu při zachování svých vlastností.
Proto je nezapomeňte umýt ihned po použití v teplé vodě pomocí jemných mycích prostředků a poté opatrně osušit.
Technologicky jsou téměř všechny nože WÜSTHOF vhodné do myčky nádobí ( kromě nožů s dřevěnými rukojeťmi řady IKON ). Doporučujeme však ruční mytí, protože při mytí v myčce jsou nože vystaveny určitým faktorům, které mohou ovlivnit jejich životnost. Během pracovních cyklů myčky může dojít k vzájemnému otloukání čepelí, zbytky jídla jako koření, džusy nebo omáčky mohou mít nepříznivý vliv na ocel. Také nevhodné detergenty mohou vyvolat korodování prvků.
Vlastnosti produktu
- čepel: ocel chrom-molybden-vanadiová X50CrMoV15
- vykované z jednoho kusu oceli
- O 20 % ostřejší hrana nože díky technologii Precision Edge (PEtec)
- vousy zaručující dokonalé vyvážení nože
- čepel zapuštěná po celé délce rukojeti
- trojité nýtování čepele do rukojeti
- nýty z nerezové oceli odolné proti korozi
- rukojeť: syntetický materiál polyoxymethylen
- odolný proti vyblednutí a zabarvení
Kód produktu : W-1040103716 Určení : pro filetování Délka (cm) : 16 Linka : Classic Značka : Wusthof
- Kód výrobce: W-1040103716