Wüsthof AMICI Nůž na zeleninu 9/20,6 cm WÜSTHOF
Popis
Wusthof
Tvar nože štíhlou úzkou čepelí směrem ke konci je ideální pro loupání, krájení a čištění zeleniny a ovoce. Skvěle poslouží i při sekání cibule, česneku, paprik či koření. Tento typ nože zdá být druhým nejdůležitějším v každé kuchyni, hned po kuchařově noži.
O čáře AMICI
Kolekce nožů AMICI od Wusthof je výsledkem spolupráce a poctou Castello di Serragiumenta, XVI-věčného zámku v italské Kalábrii, který ocel inspirací pro mistry ze Solingenu.
AMICI má ztělesňovat myšlenku radosti ze života, vyjádřenou ve slavné italské „la dolce vita“ plné slunce a krajiny kalábrijských polí, kde dozrávají olivy, citrusy nebo pekelně ostrá místní odrůda papriky peperoncino.
Nože řady AMICI spojují ikonické, precizně vykované čepele, kterými je značka Wusthof známá, s propracovanými rukojeťmi z kalábrijského olivového dřeva. Kombinace moderního řemeslného zpracování zdokonaleného do staletí s italským designem vytváří dokonalý nůž, ideální pro přípravu jídla a jeho společné užívání. Benvenuti Amici.
Čepel nožů Amici je kována z jednoho kusu oceli v továrně značky Wusthof v německém Solingenu. Vynikající nerezová ocel použitá při výrobě čepele, precizně tvarovaná v procesu kování, je extrémně tvrdá, odolná a odolná proti korozi. Každá čepel je ručně dokončena nejlepšími odborníky.
Každý nůž řady AMICI je jedinečný a jedinečný díky jedinečné kresbě olivového dřeva rukojeti. Kalábrijské olivovníky rostou pomalu a jejich dřevo vyznačuje nadprůměrnou trvanlivostí, přirozenou voděodolností a antibakteriálními vlastnostmi. Dřevo použité k výrobě je získáváno ze stromů, které vzhledem ke svému pokročilému stáří neplodí vůbec nebo jen velmi málo.
Vlastnosti produktu
- přesně vyřezaná čepel z jednoho kusu oceli o tvrdosti 58 v Rockwellově stupnici
- laserový proces ostření, který zajistí, že nůž zůstane dlouho ostrý
- plné vousy pro bezpečné používání
- rukojeť z olivového dřeva pocházejícího z Kalábrie je přirozeně voděodolná a má antibakteriální vlastnosti
- díky organickému tvaru rukojeti nůž skvěle padne do ruky
Jak pečovat o nože WÜSTHOF
Nože WÜSTHOF jsou synonymem nejvyšší kvality a jako takové mají sloužit uživatelům po co nejdelší dobu při zachování jejich vlastností.
Proto je umyjte ihned po použití v teplé vodě jemnými mycími prostředky a poté pečlivě osušte.
Technologicky lze téměř všechny nože WÜSTHOF mýt v myčce ( s výjimkou nožů s dřevěnými rukojeťmi linie IKON ). Doporučujeme však ruční mytí, protože při mytí v myčce nádobí jsou nože vystaveny určitým faktorům, které mohou ovlivnit jejich životnost. Během pracovních cyklů myčky mohou nože vzájemně poškrábat, zbytky jídla jako koření, šťávy nebo omáčky mohou mít negativní vliv na ocel. Také nevhodné čisticí prostředky mohou způsobit korozi prvků.
- Kód výrobce: W-1011300409