Tojiro Japan Shirogami Nůž Nakiri Leštěný 16,5 Cm
Popis
Kuchyňský nůž Nakiri leštěný 16,5 cm Tojiro Shirogami
Funkční kuchyňský nůž, určený pro krájení a sekání různých druhů zeleniny. Šířka japonského nože Nakiri umožňuje nakrájet velké produkty plynulým pohybem a rychle je přenést do salátové mísy nebo pánve. Tenká, obdélníková čepel je užitečná zejména pro krájení tvrdé zeleniny, jako je mrkev nebo japonská ředkev, na dlouhé plátky.
Technická data:
Čepel – nerezová ocel, jádro – Shirogami #2
Tvrdost – 60 HRC +/- 1
Celková délka – 30,3 cm
Délka čepele – 16,5 cm
Šířka čepele – 4,9 cm
Tloušťka čepele – 3,1 mm
Hmotnost – cca. 126 g
Rukojeť – rukojeť z magnóliového dřeva s plastovým kroužkem
Tojiro Shirogami je řada profesionálních kuchyňských nožů určených pro zkušenější kuchaře. Čepele jsou ručně kované ze speciální vysokouhlíkové oceli extrémně vysoké čistoty (YSS, Yasuki Hagane), vyráběné společností Hitachi Metals tradiční tatarskou technologií. Extrémně tvrdé jádro je navíc pokryto měkkým železem, což usnadňuje údržbu nožů a usnadňuje jejich broušení.