Tojiro Japan Nůž Shirogami Nakiri 16,5 Cm
Popis
Tojiro Shirogami je řada profesionálních kuchyňských nožů, určená pro zkušenější kuchaře a odborníky. Čepele jsou ručně kované ze speciální vysokouhlíkové oceli extrémně vysoké čistoty (YSS, Yasuki Hagane), vyráběné společností Hitachi Metals tradiční tatarskou technologií. Extrémně tvrdé jádro je navíc pokryto měkkým železem, což usnadňuje údržbu nožů a usnadňuje jejich broušení. Tradiční metoda povrchové úpravy v matné černé barvě (nazývaná Kurouchi) dodává čepelím jedinečný styl a pomáhá zabránit reakci uhlíkové oceli s jídlem. Lehké rukojeti ve tvaru D jsou vyrobeny z hustého a vlhkosti odolného dřeva japonské magnólie.
Funkční kuchyňský nůž, určený pro krájení a sekání různých druhů zeleniny. Šířka japonského nože Nakiri umožňuje nakrájet velké produkty plynulým pohybem a rychle je přenést do salátové mísy nebo pánve. Tenká, obdélníková čepel je užitečná zejména pro krájení tvrdé zeleniny , jako je mrkev nebo japonská ředkev, na dlouhé plátky.
Profesionální japonský nůž Tojiro SHIROGAMI, Nakiri 16,5 cm.
Čepel - 3vrstvá nerezová ocel , jádro – Shirogami #2
Tvrdost: +/- 60 HRC
Celková délka: 30,2 cm
Délka čepele: 16,5 cm
Šířka čepele: 5,4 cm
Tloušťka čepele: cca. 4,8 mm
Hmotnost: cca. 125 g