Tojiro Japan Nůž Santoku 17cm Dp37 Japonský
Popis
Nůž Santoku 17cm Tojiro DP37
Multifunkční japonský kuchyňský nůž, určený pro krájení zeleniny, masa a ryb. Má sníženou špičku, která výrazně usnadňuje drcení, a širokou čepel, na kterou můžete nabírat nasekané produkty k jejich přenášení, např. na salát. Funguje perfektně za všech pracovních podmínek, protože díky vysoko umístěné rukojeti se prsty nedotýkají desky ani jídla.
Profesionální japonský nůž Tojiro DP37, Santoku 17 cm.
Čepel: 37vrstvé ocelové jádro VG-10
Tvrdost: +/- 1 60 HRC
Celková délka: 30 cm
Délka čepele: 17 cm
Šířka čepele: 4,5 cm
Tloušťka čepele: cca. 2 mm
Hmotnost: cca. 175 g
Rukojeť – Vyztužený micarta laminát z lisovaného papíru napuštěného pryskyřicí. Materiál vykazuje vysokou odolnost proti oděru a při působení vlhkosti se nesráží.
Tojiro Pro-DP Damašek je řada profesionálních kuchyňských nožů vyrobených z tzv Damašková ocel, jejíž vlnitý vzor se nazývá Kasumi Nagashi, což znamená „tekoucí mlha“. Ultraostré čepele odolné proti oděru s jedinečnými vzory jsou vykované z 37 vrstev vysoce uhlíkové a nízkouhlíkové nerezové oceli, extrémně tvrdé jádro je ze slitiny kobaltu. Tato tradiční technika získávání krásné, vrstvené oceli je jedním z nejcennějších pokladů japonských řemeslníků, protože zvyšuje koncentraci atomů v jádru nože a tím – prodlužuje životnost čepele.
Kupte si nůž Santoku 17cm Tojiro DP37 ještě dnes.