Suncraft Suncraft Senzo japonský kuchyňský nůž sashimi 210mm WA07
Popis
Suncraft SENZO JAPONSKÝ kuchyňský nůž Sashimi 210 mm
Nůž Sashimi nebo také známý jako Yanagiba má štíhlou, poměrně dlouhou a extrémně ostrou čepel. Používá se při přípravě sushi a sashimi, krájení tenkých plátků a filetování některých druhů ryb. Jednostranné ostření umožňuje přesné krájení estetických plátků, které se snadno oddělují od nože. Nůž na sashimi nutí kuchaře používat techniky krájení – měl by být řezán pouze jedním směrem, směrem k vám. Díky tomu nezůstávají na povrchu krájeného produktu žádné klikaté stopy a řez plátkem je dokonalý, nerozdrcený ani roztrhaný.
Účel:
- krájení
- řezání
- filtování
Kdo hledá nože v typickém japonském stylu, měl by věnovat pozornost řadě nástrojů SENZO JAPANESE. Nože z této řady jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové vanadium-molybdenové oceli, která je ideální pro výrobu nožů. Jeho použití zaručuje, že nástroj zůstane dlouho ostrý a bude nám úspěšně sloužit mnoho let. Na rozdíl od mnoha jiných produktových řadSENZO nejsou rukojetiJAPONSKÝCHnožů vyrobeny z Pakkawood, ale – zajímavost – vyrobeno z typicky japonskémagnólie, které bylo vyztuženo prstencem z nerezové oceli. Díky tomu mají nože z této řady zajímavý, východní design.
Série obsahuje nože, které se budou hodit v každé domácnosti: na loupání, na pečení, kuchařské i jeho menší verze v podobě univerzálního nože, ale i nože santoku, sashimi a deba typické pro japonskou kuchyni.
p>Technické údaje:
Čep – molybden-vanadiová ocel
Tvrdost - 58 HRC +/- 1
Celková délka - 350 mm
Délka čepele- 210 mm
Rukojeť – magnóliové dřevo vyztužené kroužkem z nerezové oceli.
Hmotnost -přibl. 130 g