Suncraft Kuchyňský nůž Suncraft MU BAMBOO Sashimi 270 mm [MU-10]
Popis
Suncraft MU BAMBOO Kuchyňský nůž na sašimi 270 mm
Tento nůž má štíhlou, poměrně dlouhou a extrémně ostrou čepel. Používá se při přípravě sushi a sashimi, krájení tenkých plátků a filetování některých druhů ryb. Jednostranné ostření umožňuje přesné krájení estetických plátků, které se snadno oddělují od nože. Nůž Sashimi nutí kuchaře používat techniku krájení – měl by se používat pouze ke krájení jedním směrem, směrem k sobě. Tímto způsobem nezůstávají na povrchu krájeného produktu žádné klikaté stopy a průřez plátku je dokonalý, není rozdrcený ani zubatý.
Určené použití:
krájení
krájení
filetování
Kolekci nožů MU Bamboo navrhla dvojice italských designérů: Nunzia Paola Carallo a Jacopo Romano Grandis, ve světě designu působící pod značkou Carallo-Grandis. Nože vřele doporučuje Pietro Leemann, šéfkuchař a majitel vynikající milánské restaurace Joia.
Nože MU BAMBOO jsou vyrobeny z nejkvalitnější japonské tzv. nerezové molybden-vanadiové oceli kalené na 58 HRC. Jejich rukojeti jsou vyrobeny z japonského bambusu, pro zpevnění karbonizovaného. Použití tohoto materiálu na rukojeti je jakousi poctou, kterou designéři vzdávají japonské přírodě – vždyť bambus se v zemi třešňových květů běžně vyskytuje.
Série MU BAMBOO vznikla pod vlivem současné fusion kuchyně, proto Carallo-Grandis naplánovali jak nože typické pro evropskou kuchyni, tak nože klasicky japonské, jako jsou Santoku, Deba, Usuba nebo Sashimi. Celá kolekce je dokonalou kombinací italského designu a japonské kvality.
Technické specifikace:
Čepel – molybden-vanadiová ocel
Tvrdost – 58 HRC +/- 1
Celková délka – 400 mm
Délka čepele – 270 mm
Rukojeť – karbonizovaný japonský bambus
Hmotnost – cca 190 g
Výrobce: Suncraft
Styl: japonský
Typ nože: sushi, sashimi, filetovací, krájecí
Rukojeť: dřevěná
Délka čepele: délka: 25 cm +