Suncraft Kuchyňský nůž Suncraft MU BAMBOO Usuba 167 mm [MU-08]
Popis
Kuchyňský nůž Suncraft MU BAMBOO Usuba 167 mm
Nůž Usuba je tvarem podobný sekáčku, ale je menší a lehčí než sekáček. Je vhodný pro práci se zeleninou. Charakteristické je, že jednostranně broušené ostří tohoto nože je buď rovné, nebo tvoří mírnou křivku. Vysoká hlava nože účinně odděluje ruku kuchaře od povrchu prkénka a zaručuje pohodlí při práci. Velká plocha čepele je velmi užitečná při přenášení rozdrobených produktů z prkénka. V japonské kuchyni se nůž Usuba používá také na katsuramuki, tj. krájení tenkých plátků ze zeleniny, jako je daikon (japonská ředkev), mrkev, okurka. Poznámka: Usuba se nepoužívá ke krájení kostí.
Účel použití:
krájení
krájení
krájení na kostky
Kolekci nožů MU Bamboo navrhla dvojice italských designérů: Nunzia Paola Carallo a Jacopo Romano Grandis, ve světě designu působící pod značkou Carallo-Grandis. Nože vřele doporučuje Pietro Leemann, šéfkuchař a majitel vynikající milánské restaurace Joia.
Nože MU BAMBOO jsou vyrobeny z nejkvalitnější japonské tzv. nerezové molybden-vanadiové oceli kalené na 58 HRC. Jejich rukojeti jsou vyrobeny z japonského bambusu, pro zpevnění karbonizovaného. Použití tohoto materiálu na rukojeti je jakousi poctou, kterou designéři vzdávají japonské přírodě – vždyť bambus se v zemi třešňových květů běžně vyskytuje.
Série MU BAMBOO vznikla pod vlivem současné fusion kuchyně, proto Carallo-Grandis naplánovali jak nože typické pro evropskou kuchyni, tak nože klasicky japonské, jako jsou Santoku, Deba, Usuba nebo Sashimi. Celá kolekce je dokonalou kombinací italského designu a japonské kvality.
Technické specifikace:
Čepel – molybden-vanadiová ocel
Tvrdost – 58 HRC +/- 1
Celková délka – 300 mm
Délka čepele – 167 mm
Rukojeť – karbonizovaný japonský bambus
Hmotnost – cca 200 g
Výrobce: Suncraft
Styl: japonský
Typ nože: na krájení zeleniny
Rukojeť: dřevěná
Délka čepele: Délka: 16–19 cm