Suncraft Kuchyňský nůž SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm
Popis
Suncraft
Nůž kuchyňský Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mmNůž Sashimi nebo jinak nazývaný Yanagiba má štíhlou, poměrně dlouhou a neuvěřitelně ostrou čepel. Používá při přípravě sushi a sashimi, krájení tenkých plátků a filetování některých druhů ryb. Jednostranné ostření umožňuje přesně vykrajovat estetické plátky, které snadno vzdalují od nože. Nůž Sashimi vynucuje na kuchaři techniku krájení – měl by s ním řezat pouze jedním směrem, k sobě. Díky tomu nezůstávají na povrchu krájeného výrobku cikcakové stopy a průřez náplasti je perfektní, nerozdrcený a neroztrhaný.
Osud:
- krájení
- krájení
- filetování
Kdo hledá nože v typickém japonském stylu, měl by věnovat pozornost řadě nástrojů SENZO JAPANESE. Nože z této řady jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové vanad-molybdenové oceli, která je ideální pro výrobu nožů. Jeho použití zaručuje, že nástroj zůstane po dlouhou dobu ostrý a bude nám úspěšně sloužit po mnoho let. Na rozdíl od mnoha jiných produktových řad SENZO nebyly rukojeti nožů JAPANESE vyrobeny z Pakkawoodu, ale – zajímavost – z typicky japonského magnoliového dřeva, které bylo vyztuženo kroužkem z nerezové oceli. Díky tomu mají nože z této řady zajímavý východní design.
Série obsahuje nože, které budou hodit v každé domácnosti: na loupání, na pečivo, šéfkuchaře a jeho menší verzi v podobě univerzálního nože a také pro japonskou kuchyni charakteristické nože santoku, sashimi a deba.
Technické údaje:Ostří - molybden-vanadiová ocel
Tvrdost - 58 HRC +/- 1
Celková délka - 350 mm
Délka čepele - 210 mm
Rukojeť - magnoliové dřevo zpevněné kroužkem z nerezové oceli.
Hmotnost - ok. 130 g
- Kód výrobce: WA-07