Satake Cutlery Yanagi Sashimi Nůž 20,5 Cm Nashiji Black
Popis
Nůž sashimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá k krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Skvěle se hodí k přípravě sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů z velmi jemných surovin. Dlouhá, úzká a tuhá čepel zajišťuje pečlivou přesnost a jednostranné broušení zajišťuje čistý řez. Nejlepší je použít nůž Yanagi k rovnoměrnému pohybu jedním směrem: k sobě.
Technická data:Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 32 cm
Délka čepele – 20,5 cm
Šířka čepele – 3 cm
Tloušťka čepele – cca. 1,9 mm
Hmotnost – cca. 95 g
Satake Nashiji Black Pakka je řada kuchyňských nožů s jedinečným designem. Čepel je zakončena ve stylu „nashiji“, který odkazuje na starou techniku zdobení mečů. Spočívá ve vytvoření textury připomínající hrubou slupku hrušky nashi, což má také praktický význam, protože jemné prohlubně usnadňují opuštění nože. Vysoce uhlíková nerezová ocel 420J2 je extrémně odolná proti korozi a snadno se brousí. Rukojeti z černého materiálu Pakkawood jsou odolné vůči vlhkosti a vysokým teplotám. Originální nože z této řady jsou vynikající nabídkou pro lidi, kteří oceňují praktická řešení v kuchyni.
Hlavní rysyTvrdost HRC +/- 1:60
Nerezová čepel: Ano
Způsob ostření: Jednostranné pravotočivé
Vícevrstvá ocel: Ne.
Materiál rukojeti: Klasický nýtovaný
Typ nože: Kuchyňský nůž
Délka čepele: 20 cm
Typ čepele: Yanagi Sashimi
Ocel: 420J2