Satake Cutlery Swordsmith Černý Nůž Sashimi Yanagiba 21cm
Popis
Satake Swordsmith Černý nůž Sashimi Yanagiba 21cm
Nůž sashimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá k krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Skvěle se hodí k přípravě sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů z velmi jemných surovin. Dlouhá, úzká a tuhá čepel zajišťuje pečlivou přesnost a jednostranné broušení zajišťuje čistý řez. Nejlepší je použít nůž Yanagi k rovnoměrnému pohybu jedním směrem: k sobě.
Technická data:
Čepel – molybden-vanadová ocel s černým titanovým povlakem
Rukojeť – polypropylenový nerezový kroužek
Tvrdost – 56–58 HRC
Celková délka – cm
Délka čepele – 21 cm
Šířka čepele – cm
Tloušťka čepele – mm
Způsob ostření – jednostranné pravostranné broušení
Hmotnost – cca. G